Ο απόδημος Ελληνισμός τιμά τα ιερά σύμβολα

Όποτε το ελληνικό κράτος μεγαλούργησε στη σύγχρονη ιστορία του, το έκανε με την έμπνευση και τη βοήθεια της διασποράς. Οι Έλληνες του  απόδημου Ελληνισμού διακατέχονται από υψηλό εθνικό φρόνημα, εξιδανικευμένες αρχές και πίστη στα Ιερά Σύμβολά μας, γεμίζοντας τις πλησιέστερες εκκλησίες. Εκεί στις εκκλησίες τους ενώνει η Πατρίδα, ιδιαίτερα αυτές τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Του Κωνσταντίνου Κούσαντα, αντιστρατήγου ε.α.

Τους φαίνεται εντελώς απίστευτη η πρόσφατη χυδαία  διακωμώδηση  της Ιερής μορφής της  Υπεραγίας Θεοτόκου από επίσημο κρατικό εκπρόσωπο της χώρας μας στον βωμό του δήθεν προοδευτισμού. Ο λόγος είναι ότι όλοι αυτοί οι Έλληνες  της ομογένειας έχουν ένα κοινό γνώρισμα.  Σε μία γωνιά του σπιτιού τους υπάρχει ένα μικρό εικονοστάσι  που έχει τον Σταυρό, τα Εικονίσματα, το Ευαγγέλιο,  τα οικογενειακά τους Κειμήλια και την Σημαία.

Τα εκατομμύρια των Ελλήνων της Ελληνικής διασποράς, εγκατεστημένη σε περίπου 140 χώρες στις πέντε ηπείρους, αριθμεί περισσότερους από 5.000.000 πολίτες που θεωρούν και αισθάνονται τον εαυτό τους Έλληνα διατηρώντας  στενούς δεσμούς με την Πατρίδα που τους μαγεύει και τους συγκινεί.

Κρατούν  ζωντανή την Ελληνική θρησκευτική και πολιτιστική μας ταυτότητα, διατηρώντας και μεταδίδοντας στις νεότερες γενεές τις πατρογονικές μας άξιες, τα ήθη, τα έθιμα, αγωνιζόμενοι καθημερινά ενάντια στην αμείλικτη διαδικασία της αφομοίωσης, της παγκοσμιοποίησης και της πολυπολιτισμικότητας.

Μπορεί να είναι διάσπαρτοι ανά τον κόσμο οι Έλληνες του Εξωτερικού, παιδιά 2ης ή 3ης γενιάς, νέα παιδιά που έφυγαν με την τελευταία οικονομική κρίση  για μια καλύτερη ζωή. Άλλοι πάλι που πήγαν  να μείνουν προσωρινά και τελικά μένουν ακόμα εκεί ελπίζοντας  στο όνειρο ότι σύντομα θα επιστρέψουν. Αυτό που τους ενώνει και δεν αλλάζει είναι ότι έχουν μεγαλώσει με τις αρχές της Πατρίδας, της Θρησκείας και της Οικογένειας.

Σεβασμός, αγάπη και εκτίμηση είναι οι λέξεις για όλους τους Έλληνες του Εξωτερικού. Προσωπικότητες, επιστήμονες, πολιτικοί, επιχειρηματίες, άνθρωποι του καθημερινού μόχθου  συνδράμουν συνεχώς την Πατρίδα    μας διαφημίζοντάς την ως πρεσβευτές καθημερινά.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail