Λασκάρισε το παξιμάδι - Ο Πρόεδρος των Φιλιππίνων απειλεί τους ανεμβολίαστους με φυλάκιση

AGDProductions / pixabay / Μανίλα
Ο Πρόεδρος των Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουτέρτε εξέδωσε μια αυστηρή προειδοποίηση σε άτομα που δεν εμβολιάζονται κατά του Covid εάν δεν τηρήσουν την εντολή παραμονής στο σπίτι.

Με τις λοιμώξεις από τον Covid στις Φιλιππίνες να φτάνουν σε υψηλό τριών μηνών, ο Πρόεδρος της χώρας, Ροντρίγκο Ντουτέρτε υιοθέτησε μια σταθερή προσέγγιση για τους μη εμβολιασμένους, απειλώντας ότι θα συλλάβει τέτοια «απείθαρχα άτομα» εάν παραβιάσουν την εντολή περιορισμού, μεταφέρει το Russia Today.

Σε τηλεοπτικό διάγγελμα προς το έθνος την Πέμπτη, ο Ντουτέρτε δήλωσε πως, καθώς είναι «υπεύθυνος για την ασφάλεια και την ευημερία κάθε Φιλιππινέζου», αναγκάστηκε να υιοθετήσει μια σταθερή προσέγγιση σε ανθρώπους που δεν έχουν ακόμη δεχτεί να εμβολιαστούν.

Η ισχυρή στάση του Ντουτέρτε αντικατοπτρίζει την ανησυχία στις Φιλιππίνες για τον αυξανόμενο αριθμό κρουσμάτων Covid, για τα οποία οι επαγγελματίες του ιατρικού κλάδου φοβούνται ότι θα μπορούσαν να κατακλύσουν το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης της χώρας, με κίνδυνο αύξησης των θανάτων.

Ο Ντουτέρτε είχε προηγουμένως εκφράσει την οργή του για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, προειδοποιώντας πέρυσι ότι, εάν οι άνθρωποι αρνηθούν να δεχτούν το τσίμπημα, θα μπορούσαν να βρεθούν αντιμέτωποι με ποινή φυλάκισης ή αναγκαστική ένεση με Ivermectin.

«Αν αρνηθεί, αν βγει από το σπίτι του και γυρίσει στην κοινότητα, μπορεί να κρατηθεί. Εάν αρνηθεί, ο αρχηγός έχει τώρα την εξουσία να συλλαμβάνει απείθαρχα άτομα», είπε ο Ντουτέρτε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail