Μέχρι την πλατεία ακούγονται τα γέλια από τη Λαχόρη για τα πρόστιμα στο Σύνταγμα

tayyab3425 / pixabay
«Δεν πρόκειται να ακυρώσουμε κανένα πρόστιμο που επέβαλε η Ελληνική Αστυνομία στα μέλη της πακιστανικής κοινότητας την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο Σύνταγμα γιατί δε φορούσαν μάσκα. Οι νόμοι είναι νόμοι και ισχύουν για όλους ακόμη κι αν η παρουσία των ανθρώπων αυτών ήταν πράγματι αυθόρμητη» ανήρτησε στο Twitter ο υπουργός Προ-Πο (πραγματικά ΠΡΟΠΟ αν είσαι κοινός θνητός σε επικίνδυνη περιοχή), Τάκης Θεοδωρικάκος.

Του Στρατή Μαζίδη

Είναι αμφίβολο αν με το tweet αυτό έπεισε έστω τη γραμματέα του ο υπουργός. Εξηγούμαι.

> Αν η παραπάνω δήλωση ήταν ειλικρινής, θα είχε πραγματοποιηθεί στις 1 Ιανουαρίου, όχι σήμερα, τέσσερις μέρες μετά το συμβάν. Έγινε λοιπόν πρώτα όλος ο ντόρος από μια μικρή μερίδα ΜΜΕ, έλαβε διαστάσεις το θέμα και αφού τελικά δεν πέρασε απαρατήρητο, σήμερα βγήκε ο υπουργός να μοιράσει [μ]πατριωτισμό στο δεξιό ακροατήριο.

> Στις φωτογραφίες βλέπουμε πολλές χιλιάδες συγκεντρωμένων στην πλατεία Συντάγματος. Ο υπουργός θέλει να μας πείσει ότι η Αστυνομία προχώρησε στην επιβολή προστίμων σε όλους αυτούς; Μάλλον όχι αφού η ΕΛ.ΑΣ. μόλις στις 2 Ιανουαρίου ανακοίνωσε:

Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, ανακοινώνεται ότι από βραδινές ώρες της Παρασκευής 31 Δεκεμβρίου 2021 έως πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου 1 Ιανουαρίου 2022, από την Υποδιεύθυνση Περιπολιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών βεβαιώθηκαν 60 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας από πεζούς στην Πλατεία Συντάγματος. 

Στις εικόνες πάντως που έκαναν το γύρο του διαδικτύου τα άτομα που δε φορούν μάσκα δείχνουν πολύ παραπάνω από 60. 

Πάντως το παράδοξο είναι ότι σύμφωνα με την ανακοίνωση η ΕΛΑΣ φέρεται να είχε παρουσία καθ'όλη τη βραδιά στην περιοχή αλλά μάλλον δεν είδε όσα έδειξαν τα ξένα τηλεοπτικά δίκτυα.

> Δέχθηκαν λοιπόν μια χούφτα άνθρωποι, σε σχέση με την εικόνα που είδαμε, πρόστιμο. Πόσοι από αυτούς βρίσκονται νόμιμα στη χώρα και εξ αυτών πάλι πόσοι διαθέτουν ΑΦΜ κ.ο.κ., για να βεβαιωθούν τα πρόστιμα; Κι αν δεν τα πληρώσουν τι θα γίνει; Πού θα τους βρουν; Κι άντε και τους βρήκαν. Τι θα τους κάνουν; Κατάσχεση; Τίποτε απολύτως.

Άρα τι μας μένει;

Μια καθαρά επικοινωνιακή και αυτοκαταστροφική αρκετά κατόπιν εορτής προσέγγιση. Πάντως τα γέλια από τη Λαχόρη ακούγονται μέχρι την πλατεία. 

---

ΥΓ: Σήμερα ανακάλυψαν το θέμα και πολλά ΜΜΕ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail