"Οι ΗΠΑ πρέπει να προετοιμαστούν για πόλεμο με τη Ρωσία" - πρώην αξιωματούχος του Πενταγώνου

twitter.com/mod_russia
Σύμβουλος ασφαλείας ισχυρίζεται ότι είναι πιθανό να ξεσπάσει σύγκρουση λόγω των εντάσεων γύρω από την Ουκρανία


Freepen.gr - Οι ΗΠΑ πρέπει να είναι έτοιμες για πόλεμο με τη Ρωσία, προειδοποίησε πρώην αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας, λέγοντας πως η Ουάσιγκτον θα μπορούσε να υποχρεωθεί να παρέμβει στρατιωτικά εάν η Μόσχα αποφασίσει να πραγματοποιήσει εισβολή στην Ουκρανία στο εγγύς μέλλον.

Η Έβελιν Φάρκας, η οποία υπηρέτησε ως αναπληρώτρια βοηθός υπουργός Άμυνας για τη Ρωσία, την Ουκρανία και την Ευρασία από το 2012-15, δημοσίευσε ένα άρθρο στο Defense One την Τρίτη στο οποίο ισχυρίστηκε ότι μια επικείμενη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία είναι «πιο πιθανή παρά απίθανη». Η πρώην αξιωματούχος της κυβέρνησης Ομπάμα επέμεινε πως οι διπλωματικές συνομιλίες μεταξύ Μόσχας και Ουάσιγκτον, που θα πραγματοποιηθούν αυτήν την εβδομάδα, είναι πιθανό να αποτύχουν και ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει ήδη να ετοιμάζονται για πόλεμο με τη Ρωσία.

Με τον απόηχο των λέξεων που χρησιμοποίησε ο πρώην πρόεδρος Τζορτζ Μπους για να περιγράψει τα έθνη που εισέβαλαν στο Ιράκ το 2003, κάλεσε τις ΗΠΑ να συγκροτήσουν «ένα διεθνή συνασπισμό πρόθυμων» για να αποτρέψουν τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν «και, αν χρειαστεί, να ετοιμαστούν για πόλεμο».

Σύμφωνα με τη Φάρκας, η Ρωσία αποτυγχάνει να συμμορφωθεί με το διεθνές δίκαιο και έχει ενθαρρυνθεί από τις πρόσφατες μαζικές διαδηλώσεις στο Καζακστάν, ένα γειτονικό έθνος και πρώην Σοβιετική δημοκρατία με την οποία η Μόσχα έχει στενούς δεσμούς. Όλα αυτά, ισχυρίστηκε, καθιστούν πιο πιθανό από ποτέ ότι ο Πούτιν σχεδιάζει να εισβάλει στην Ουκρανία.

«Εάν η Ρωσία επικρατήσει ξανά», προειδοποίησε, «θα παραμείνουμε κολλημένοι σε μια κρίση όχι μόνο για την Ουκρανία αλλά για το μέλλον της παγκόσμιας τάξης πολύ πέρα ​​από τα σύνορα αυτής της χώρας. Αν αφεθεί ασυγκράτητος, ο Πούτιν θα κινηθεί γρήγορα, θα αρπάξει λίγη γη, θα εδραιώσει τα κέρδη του και θα στρέψει το βλέμμα του στην επόμενη δορυφορική πολιτεία στο μακρύ παιχνίδι του για να αποκαταστήσει όλα τα σύνορα πριν από το 1991: η σφαίρα γεωγραφικής επιρροής που θεωρεί πως απογυμνώθηκε άδικα από τη Μεγάλη Ρωσία».

Το άρθρο της Φάρκας έρχεται καθώς ανώτεροι διπλωμάτες από τις ΗΠΑ και τη Ρωσία συναντώνται στη Γενεύη αυτή την εβδομάδα για να συζητήσουν προτάσεις ασφαλείας που παρέδωσε η Μόσχα στην Ουάσιγκτον τον Δεκέμβριο. Το Κρεμλίνο ζήτησε γραπτές εγγυήσεις ότι το ΝΑΤΟ δε θα επεκταθεί στην Ουκρανία και τη Γεωργία, δύο χώρες που μοιράζονται σύνορα με τη Ρωσία. Αμερικανοί αξιωματούχοι, εν τω μεταξύ, έχουν εκφράσει την ανησυχία τους για την υποτιθέμενη συσσώρευση ρωσικών στρατευμάτων κοντά στην Ουκρανία και έχουν πει ότι δε θα δώσουν καμία υπόσχεση για την ένταξη στο ΝΑΤΟ.

Παρά το προφανές αδιέξοδο, αξιωματούχοι και από τις δύο πλευρές έχουν δηλώσει πως είναι πρόθυμοι να διαπραγματευτούν όσο έχουν την ευκαιρία. Η Ρωσία έχει επανειλημμένα αρνηθεί ότι έχει επιθετικές προθέσεις προς την Ουκρανία και έχει κατηγορήσει τις ΗΠΑ πως τροφοδοτούν τις εντάσεις παρέχοντας στο Κίεβο όπλα και στρατιωτική υποστήριξη.
 
* πληροφορίες RT
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail