Θρίαμβος του Τζόκοβιτς και της κοινής λογικής στη Δικαιοσύνη!

Freepen.gr - Θρίαμβος για τον Νόβακ Τζόκοβιτς καθώς κέρδισε την έφεσή του κατά της απέλασης, αφού ένας Αυστραλός δικαστής έκρινε ότι ο σταρ του τένις κρατήθηκε άδικα κατά την άφιξή του στη χώρα την περασμένη εβδομάδα.

Ο Τζόκοβιτς, 34 ετών, είχε φτάσει στη Μελβούρνη για να υπερασπιστεί τον τίτλο του στο Australian Open και πίστευε ότι είχε λάβει ιατρική εξαίρεση από τον εμβολιασμό κατά του Covid για να εισέλθει στη χώρα.

Αλλά κατά την άφιξή του την περασμένη Τετάρτη, ο Σέρβος σταρ συνελήφθη αφού οι συνοριοφύλακες έκριναν πως δεν πληρούσε τους κανόνες για εξαίρεση εισόδου και στη συνέχεια ακύρωσαν τη βίζα του.

Ο Τζόκοβιτς κρατήθηκε σε ξενοδοχείο κράτησης μεταναστών της Μελβούρνης και άσκησε έφεση κατά της απόφασης, με την υπόθεσή του να εκδικάζεται σε Ομοσπονδιακό Περιφερειακό Δικαστήριο τη Δευτέρα.

Μετά από μακροχρόνιες διαδικασίες, ο δικαστής Άντονι Κέλι αποφάσισε να ακυρωθεί αμέσως η εντολή ακύρωσης βίζας του Τζόκοβιτς, πράγμα που σημαίνει ότι ο 20 φορές πρωταθλητής Grand Slam θα αφεθεί ελεύθερος, αφού νωρίτερα είχε επιτραπεί να εγκαταλείψει τον περιορισμό του κατά τη διάρκεια της ακρόασης. Μάλιστα διέταξε την κυβέρνηση να πληρώσει τα έξοδα, να αφεθεί ελεύθερος ο Τζόκοβιτς μέσα σε 30 λεπτά με το διαβατήριο και τα προσωπικά του αντικείμενα να του επιστρέρονται.

Σε ένα έπος που έχει κυριεύσει τον αθλητικό κόσμο και εξελίχθηκε σε διεθνές διπλωματικό σκάνδαλο, θα μπορούσαν να υπάρξουν ακόμη περισσότερες ανατροπές εάν η αυστραλιανή κυβέρνηση αποφασίσει να αμφισβητήσει την απόφαση του δικαστηρίου της Δευτέρας.

Όπως σημείωσε ο κυβερνητικός δικηγόρος Κρίστοφερ Τραν, ο υπουργός Μετανάστευσης της Αυστραλίας Άλεξ Χοκ έχει τη δυνατότητα να παρέμβει προσωπικά για να ακυρώσει ξανά τη βίζα του Τζόκοβιτς, εάν το επιλέξουν οι αρχές.

Ο αστέρας του τένις κρατήθηκε σε συνθήκες που ευρέως χαρακτηρίστηκαν ως δύσκολες καθώς οι υποστηρικτές του από τη Σερβία και όχι μόνο αποδοκίμασαν τη μεταχείρισή του.

Στην ακρόαση της Δευτέρας, η αυστραλιανή κυβέρνηση αναγκάστηκε να αποδεχθεί πως δεν είχε δώσει στον Τζόκοβιτς επαρκή χρόνο για να μιλήσει με άλλους και να απαντήσει πλήρως πριν τον ειδοποιήσει για την πρόθεσή του να ακυρώσει τη βίζα του.

Μένει να δούμε πώς θα αντιδράσουν οι αυστραλιανές αρχές –και μάλιστα ο αυστραλιανός λαός– στην είδηση ​​της απελευθέρωσης του Τζόκοβιτς.

Ο Πρωθυπουργός Μόρισον είχε υποστηρίξει ότι «οι κανόνες είναι κανόνες» μετά την αρχική κράτηση του Τζόκοβιτς, καθιστώντας σαφές ότι η ιδιότητα του αστέρα του τένις ήταν άσχετη εν όψει των νόμων για τα σύνορα.

Ο Τζόκοβιτς, ωστόσο, κέρδισε τη συμπάθεια για την κατάστασή του αφού φαινομενικά του δόθηκαν διαβεβαιώσεις από τις αυστραλιανές αρχές τένις ότι θα εισέλθει στη χώρα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail