Νόβακ Τζόκοβιτς: Ο ψέκας που ξεμπροστιάζει το παγκόσμιο σύστημα και τον πολιτικό φασισμό για το εμβόλιο

Ο Σέρβος τενίστας αποδεικνύει με τη στάση του πως ένας αθλητής πρέπει να είναι μεγάλος και εκτός αγωνιστικού χώρου.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς αυτή τη στιγμή είναι αθλητής – κρατούμενος, παρότι είχε πάρει άδεια να αγωνιστεί. Η Αυστραλία με πρόσχημα το τείχος ανοσίας και τον εμβολιασμό, βγάζει πάνω στο Νο1 του κόσμου όλο το φάσμα του φασιστικού καθεστώτος που τη διέπει. Ο Σέρβος τενίστας ξεμπροστιάζει ένα παγκόσμιο σύστημα, με αφορμή τη συμμετοχή του στο Australian Open.

Από: sportime.gr - Γεράσιμος Μανωλίδης

Πολιτικός κρατούμενος ένας από τους καλύτερους αθλητές που ανέδειξε ποτέ το τένις. Ένα στημένο παιχνίδι με όχημα τον Covid-19, απέναντι σε έναν τύπο που παίζει πάντα στα ίσια, πάντα καθαρά. Ένα παγκόσμιο «θα δείτε θα πάθετε» χωρίς ίχνος ντροπής. Μια διεθνής διαπόμπευση μιας πολύ ισχυρής αθλητικής προσωπικότητας. Ο Νόβακ Τζόκοβιτς δεν έχει να χάσει τίποτε. Η Αυστραλία, τα ολοκληρωτικά καθεστώτα, ο απολυταρχισμός και η πολιτική του φασισμού έχουν μικρή διάρκεια ζωής.

Ο Νόβα Τζόκοβιτς έχει περάσει σημαντικά μηνύματα για τα εμβόλια. Ωστόσο, θέλησε να διατηρήσει το δικαίωμα της ελευθερίας και δεν εμβολιάστηκε. Το Australian Open και οι διοργανωτές του πάντα έρχονται σε επαφή με την πλευρά των αθλητών. Ειδικά όταν μιλάμε για αθλητές όπως ο Τζόκοβιτς, ο Ναδάλ, ο Φέντερερ. Ο Σέρβος τενίστας ενημέρωσε πως δεν είναι εμβολιασμένος και ζήτησε ιατρική εξαίρεση από το τουρνουά. Δόθηκε, η Κυβέρνηση της Αυστραλίας το γνώριζε, ωστόσο επέλεξε να υπηρετήσει το πολιτικό της ego και να ταπεινώσει ένα τεράστιο αθλητικό μέγεθος.

Η Αυστραλία έπρεπε να δείξει πως δεν θα μπει στη χώρα ατουφέκιστος

Η τράπουλα ήταν σημαδεμένη. Με το που έφτασε στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης ο Νόβακ Τζόκοβιτς η αστυνομία τον κράτησε στο αεροδρόμιο. Το πρόσχημα που επικαλέστηκαν ήταν το πρόβλημα με τη βίζα του. Γεγονός που βάσει νόμου απαγορεύεται η είσοδος μη Αυστραλού πολίτη στη χώρα αν δεν είναι εμβολιασμένος. Επειδή όμως η ιατρική εξαίρεση είχε δοθεί με τη σύμφωνη γνώμη της Κυβέρνησης της Αυστραλίας, οι υπεύθυνοι προσπαθούν να βγάλουν από τη μύγα ξύγκι.

Τα χέρια της αυστραλιανής Κυβέρνησης είναι δεμένα. Όλο το προηγούμενο διάστημα έγιναν διαδηλώσεις κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού και του lockdown. Ο κόσμος ήταν στα κάγκελα. Ο εμβολιασμός των πολιτών έπιασε τα επιθυμητά ποσοστά, ωστόσο το τείχος ανοσίας δεν δημιουργήθηκε ποτέ. Τον Ιανουάριο εκτοξεύθηκαν τα ημερήσια κρούσματα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να γίνει ξεκάθαρο πως ο ιός δεν μπορεί να ελεγχθεί. Ο κορονοϊός μπορεί να φαίνεται πως θα κάνει τον κύκλο του. Η ίδια η επιστημονική κοινότητα παραδέχεται πλέον πως το εμβόλιο προστατεύει μεν, αλλά ο εμβολιασμένος είναι το ίδιο κομμάτι στην αλυσίδα της διασποράς του ιού με τον ανεμβολίαστο.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς μπορεί να νοήσει και να μεταδώσει. Ο εμβολιασμένος θεατής του αυστραλιανού τουρνουά το ίδιο. Οι Αυστραλοί ήθελαν να στήσουν ένα επικοινωνιακό show off. Να τιμωρήσουν την ανυπακοή του Τζόκοβιτς, να δείξουν στους πολίτες που έχουν τρομοκρατήσει καθημερινά πως δεν θα έμπαινε στη χώρα «ατουφέκιστος».

Τι θα κάνει ο Στέφανος Τσιτσιπάς;

Όλες αυτές οι εξελίξεις επηρεάζουν ασφαλώς και όσα σκέφτεται ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Η πρόσφατη δήλωσή του ανέφερε πως δεν έχει κάνει ακόμα το εμβόλιο, αλλά θα το κάνει. Κύριος λόγος ήταν πως δεν ήθελε να μην είναι παρών στο μεγάλο τουρνουά της Αυστραλίας. Η συμμετοχή του εκεί έγινε αμφίβολη από ένα τραυματισμό. Καιρό τώρα ο Έλληνας τενίστας περίμενε τις εξελίξεις από την υπόθεση του Νόβακ Τζόκοβιτς. Βέβαια, οι καταστάσεις και όσα γίνονται δεν μπορούν να ερμηνευτούν ως ελπιδοφόρες. Με άλλα λόγια δεν είναι ακόμα ορατό ποιο μονοπάτι θα πάρει ο Έλληνας πρωταθλητής. Πάντως, με βάση όσα έχει αφήσει να βγουν προς τα έξω ο Τσιτσιπάς, όλα τα εδεχόμενα είναι ανοικτά.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς απέδειξε πως το θέμα είναι πολιτικό

Περισσότερο το Australian Open έχει ανάγκη τον Νόβακ Τζόκοβιτς παρά το αντίθετο. Αυτή τη στιγμή είναι το νούμερο ένα brand ο Σέρβος. Μάλιστα αν αγωνιστεί στην Αυστραλία, εκεί όπου ως τώρα βάσει αποτελεσμάτων είναι το αγαπημένο του τουρνουά, έχει την ευκαιρία να γράψει ιστορία. Να γίνει δηλαδή ο πρώτος τενίστας που κατακτά 21 Grand Slams. Φανταστείτε να συμβεί. Θα μιλάμε για μια απίθανη ιστορία.

Ο ίδιος σίγουρα θέλει να αγωνιστεί. Βαδίζοντας το 35ο έτος της ηλικίας του δεν έχει πολλά περιθώρια. Ωστόσο, έχει διαμηνύσει σε όλους τους τόνους πως το τένις δεν είναι το παν στη ζωή του τη δεδομένη στιγμή. Πολλές φορές είχε αναφέρει πως δεν θα αγωνιστεί στην Αυστραλία αν δεν αλλάξουν τα πράγματα, ρίχνοντας μερικές βόμβες σε ότι έχει να κάνει με τον τρόπο που χειρίζεται η Κυβέρνηση το θέμα.

Το θέμα είναι ξεκάθαρα πολιτικό. Θα επιτρέψει η Αυστραλία σε έναν μη εμβολιασμένο αθλητή να αγωνιστεί ή θα μείνει πιστή στους νόμους της χωρίς καμία εξαίρεση; Αν δεν είχε δώσει άδεια αρχικά, ασχέτως αν το πήγε πλαγίως, δεν θα υπήρχε θέμα. Αυτοί είναι οι νόμοι. Δεν γνώριζε και δεν γνωρίζει πώς να χειριστεί ένα παγκόσμιο φαινόμενο, έναν άνθρωπο που πρωτοστάτησε τις δωρεές στη χώρα όταν αυτή επλήγη από τις φονικές πυρκαγιές, μια οντότητα με σπουδαία φιλανθρωπική δράση σε όλο τον πλανήτη. Έναν πρωταθλητή που η πίστη του στον Χριστό είναι πάνω από όλα.

Η Αυστραλία επέλεξε ένα «it’s complicated» status . Ο ψέκας Νόβακ, ο υπεραθλητής Τζόκοβιτς. Μικρής σημασίας τελικά το αν θα παίξει ο «Τζόκο» ή όχι. Έχει ήδη κερδίσει…

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail