Ολομέτωπη τουρκική επίθεση σε Ελλάδα και Κύπρο κι εμείς «κοιτάμε αλλού»!

twitter.com/tcsavunma
Η Τουρκία συνεχίζει την ολομέτωπη επίθεση κατά της Ελλάδας και της Κύπρου, με μεθοδικότητα. Δεν αναφερόμαστε μόνο στις παραβιάσεις αν και έχουν κι αυτές πάρα πολύ μεγάλη σημασία! Χθες από τις 18 παραβιάσεις που καταγράφηκαν στο Αιγαίο, οι 13 έγιναν από UAV! Μία απ΄ αυτές ήταν υπέρπτηση στην Κανδελιούσσα, νοτιοδυτικά από τη Νίσυρο! 

Από: militaire.gr

Έχουμε φθάσει λοιπόν στο σημείο η Τουρκία να παραβιάζει με τρόπο μαζικό τον εναέριο χώρο μας, φθηνά και χωρίς ρίσκο κι εμείς καταγράφουμε αυτές τις προκλήσεις κυνηγώντας τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη τους με F-16, Mirage 2000 και αύριο, μεθαύριο με τα Rafale.

Και δεν είναι μόνο αυτά…

Η Τουρκία δεν έχει σταματήσει να θέτει με επιμονή θέμα αποστρατιωτικοποίησης νησιών. Η τελευταία αντι-navtex έχει να κάνει με τη Σαμοθράκη…

Στην Κύπρο η Τουρκία «απαγορεύει» τον που του Nautical Geo σε περιοχή που έχει δεσμεύσει η Κυπριακή Δημοκρατία, υποστηρίζοντας ότι τίποτα δεν μπορεί να πετάξει και να πλεύσει χωρίς την άδεια της!

Όλα αυτά δεν θα ήταν τόσο ανησυχητικά αν δεν αντιμετωπίζονταν από την Αθήνα με μια παράδοξη χαλαρότητα! Που και που το ΥΠΕΞ απαντά σε ανακοινώσεις του τουρκικού ΥΠΕΞ, όταν αυτό επιτίθεται στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όπως έγινε προχθές. Στις διεθνείς επαφές τους οι υπουργοί μας έχουν πολλά να πουν για το Σαχέλ και μια δυο κουβέντες γενικές «για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο»! Δεν αμφισβητούμε ότι στα «πηγαδάκια» ή σε προσωπικές επαφές με ομολόγους τους δεν θέτουν το θέμα Τουρκία. Αλλά αυτό δεν αρκεί…

Οι «φίλοι και σύμμαχοι» μας πρέπει να αναγκαστούν να πάρουν θέση για όλα όσα πράττει η Τουρκία εναντίον της Ελλάδας. Για να γίνει αυτό η Ελλάδα πρέπει επίμονα και δυνατά να φωνάζει για όσα καλείται μόνη της να αντιμετωπίσει σπαταλώντας δισεκατομμύρια και ρισκάροντας ζωές. Για να το πούμε λαϊκά -ή λαϊκίστικα όπως θα πουν κάποιοι- θα πρέπει η Ελλάδα να «κράξει» δημοσίως αυτούς που θεωρούνται …σύμμαχοι της. Αυτούς που στις κατ΄ ιδίαν συζητήσεις μας λένε πόσο δίκιο έχουμε κι όταν έρθει η ώρα να πάρουν θέση και μέτρα κατά της Τουρκίας κάνουν το κορόιδο για να μην πληγούν οι επενδύσεις και οι βιομηχανίες τους που δραστηριοποιούνται στην Τουρκία.

Σε κάποιους απ΄ αυτούς έχουμε πληρώσει ή θα πληρώσουμε σύντομα τη «συνδρομή ασφαλείας» μας, που πάντα μετριέται σε δισεκατομμύρια ευρώ.

Κλείνοντας να επισημάνουμε ότι ήδη φθάσαμε στις 7 υπερπτήσεις τις πρώτες 15 ημέρες του 2022. Δύο απ΄ αυτές από UAV των Τούρκων.

Μπορούμε να συνεχίσουμε να παριστάνουμε ότι δε συμβαίνει δα και κάτι σοβαρό ή να περιμένουμε την κατάρρευση της τουρκικής οικονομίας και την πτώση του Ερντογάν…

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail