Η Ζαχάροβα γείωσε άσχημα τη Νούλαντ: Μείνε πολίτης της χώρας σου και σκέψου τα προβλήματά της!

Sputnik / Russian Foreign Ministry
Freepen.gr - Οι ΗΠΑ θα πρέπει να ασχολούνται με τα δικά τους προβλήματα, αντί να δίνουν αυτόκλητες συμβουλές σε άλλα έθνη, προειδοποίησε η Μόσχα, μετά τα πρόσφατα σχόλια ανώτατου Αμερικανού διπλωμάτη.

Η Μαρία Ζαχάροβα, εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, επιτέθηκε στο κανάλι της στο Telegram την Τετάρτη, επικρίνοντας τους Αμερικανούς ηγέτες που συζητούν με άλλα έθνη ενώ δεν αντιμετωπίζουν τα δικά τους εσωτερικά προβλήματα.

Απαντώντας σε σχόλια της υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Βικτόρια Νούλαντ, η οποία ρωτήθηκε σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη σχετικά με την στρατιωτική χρηματοδότηση της Μόσχας. «Αν ήμουν Ρωσίδα πολίτης», απάντησε, «θα ήθελα να δω τον πλούτο να εφαρμόζεται στο σύστημα υγείας, στο εκπαιδευτικό σύστημα, στους δρόμους, τις ίδιες συζητήσεις που κάνουμε εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες, αντί να αιμορραγούν χρήματα για μια κρίση που δημιουργήθηκε και να βάζουν τον δικό τους στρατό εκεί έξω στο χιόνι».

Η Ζαχάροβα επιτέθηκε προσωπικά στη Νούλαντ, γράφοντας: «Βικτώρια, μείνε πολίτης των ΗΠΑ και σκέψου το ίδιο πράγμα, αλλά σε σχέση με τη χώρα σου – υπάρχει σωρεία προβλημάτων».

Συνέχισε επικρίνοντας το αμερικανικό σχολικό σύστημα, την υγειονομική περίθαλψη και τις υποδομές, λέγοντας πως «η ποιότητα της αμερικανικής εκπαίδευσης επιβεβαιώνεται καλά από τις παράλογες, λανθασμένες δηλώσεις που προέρχονται από αξιωματούχους του Λευκού Οίκου». Η Ζαχάροβα υποστήριξε επίσης ότι η αμερικανική απάντηση στην πανδημία του Covid-19 απέδειξε πως το σύστημα υγειονομικής περίθαλψής της είχε διαρραγεί.

«Και αν ανησυχείτε τόσο για τους δρόμους», συνέχισε, «τότε είναι καλύτερο να ξεκινήσετε με τη Νέα Υόρκη. Τα είδη των λακκούβων που βρέθηκαν στο Μανχάταν δε βρίσκονται σε καμία μεγάλη πόλη στον κόσμο».

Η εκπρόσωπος ολοκλήρωσε την ανάρτησή της κατηγορώντας την Ουάσιγκτον για τη διατήρηση στρατιωτικών βάσεων σε όλη την Ευρώπη, που περιβάλλουν τη Ρωσία «όπως στον Ψυχρό Πόλεμο ή το ζεστό καλοκαίρι» και κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι προτιμούν να υποδαυλίζουν «έγχρωμες επαναστάσεις» στο εξωτερικό παρά να πληρώνουν για εγχώρια προγράμματα.

«Δεν ξέρετε από πού να ξεκινήσετε;» κατέληξε, προτού κατονομάσει δύο περιοχές των ΗΠΑ που είναι γνωστές για τα υψηλά ποσοστά εγκληματικότητας: «Το Philadelphia Badlands ή το Camden – η επιλογή δική σας. Καλή τύχη».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail