Πυρηνικό υποβρύχιο των ΗΠΑ σε απόσταση αναπνοής από τα ρωσικά ύδατα

To USS New Mexico στο Τρόμσο το Μάιο του 2021 - c6f.navy.mil
Freepen.gr - Ένα αμερικανικό πυρηνικό υποβρύχιο κλάσης Βιρτζίνια εθεάθη στο νορβηγικό λιμάνι Tromsø. Το υποβρύχιο φέρει πυραύλους κρουζ Tomahawk. Το υποβρύχιο κατευθύνεται προς τα χωρικά ύδατα της Ρωσίας, αναφέρει η ιστοσελίδα avia.pro.

Ο σκοπός για τον οποίο εμφανίστηκε το πυρηνικό υποβρύχιο USS New Mexico σε αυτό το μέρος του κόσμου παραμένει άγνωστος. Ωστόσο, πιστεύεται ότι το υποβρύχιο έφτασε στο λιμάνι της Νορβηγίας με σκοπό να κάνει νέες προκλήσεις κατά της Ρωσίας.

Ρωσικά πολεμικά πλοία, υποβρύχια και ανθυποβρυχιακά αεροσκάφη ενδέχεται να ξεκινήσουν σύντομα μια αποστολή για να αναχαιτίσουν το αμερικανικό υποβρύχιο, σημείωσε ο ιστότοπος.

Προς το παρόν, το USS New Mexico βρίσκεται περίπου 50 χιλιόμετρα από το έδαφος της Ρωσίας. Οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορεί έτσι να προσπαθούν να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση στη Ρωσία πριν από τη συνάντηση του ΝΑΤΟ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail