Την είχαν στημένη στον Τζόκοβιτς; Στήριξε διαδηλώσεις ακύρωσης ορυχείου αυστραλιανής εταιρείας στη Σερβία

Freepen.gr - Μεγάλες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις έλαβαν χώρα το Δεκέμβριο στη Σερβία για το ορυχείο λιθίου της Αγγλο-Αυστραλιανής Rio Tinto και το νόμο για τις απαλλοτριώσεις. Τελικά η σερβική κυβέρνηση αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το σχέδιο για το ορυχείο μπροστά στη θύελλα των διαδηλώσεων.

Όπως διαβάζουμε στο slobodnaevropa.org και άλλες βαλκανικές ιστοσελίδες, η στήριξη του αθλητή του τένις, Νόβακ Τζόκοβιτς στις διαδηλώσεις φαίνεται ότι έπαιξε καθοριστικό ρόλο.

Το Βελιγράδι είδε μεγάλους αυτοκινητόδρομους και δρόμους αποκλεισμένους από τους διαδηλωτές, ενώ οι μικρότερες πόλεις διαδήλωσαν επίσης με παρόμοιο τρόπο κατά της κυβέρνησης του Προέδρου Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Οι πολίτες αισθάνονται ότι η κυβέρνηση παραβλέπει την υγεία για οικονομικά οφέλη καθώς το σχέδιο του ορυχείου θεωρείται επιβλαβές για το περιβάλλον.

Το ντιλ ήταν μεγάλο. Άραγε, μεταξύ άλλων, του την είχαν στημένη και για αυτό;

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail