Η σημαία της ΕΕ κατέβηκε μετά από αντιδράσεις στη Γαλλία

@CBeaune/Twitter
Freepen.gr - Οι συντηρητικοί αντίπαλοι του Γάλλου προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν είπαν ότι η σημαία της ΕΕ κάτω από την Αψίδα του Θριάμβου στο Παρίσι ήταν μια επίθεση στη «γαλλική ταυτότητα» και κατέβηκε αμέσως μετά το κύμα οργής.

Το γραφείο του προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν δήλωσε στα γαλλικά μέσα ενημέρωσης πως η γαλάζια σημαία με τα 12 χρυσά αστέρια αφαιρέθηκε την Κυριακή «σύμφωνα με το προγραμματισμένο χρονοδιάγραμμα».

Ο υπουργός Εξωτερικών για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις Κλεμντ Μπον αρνήθηκε επίσης πως η απομάκρυνση σχετίζεται με την αντίδραση των συντηρητικών. «Είμαι περήφανος που αυτό το σύμβολο εμφανίστηκε κάτω από την Αψίδα του Θριάμβου», δήλωσε.

Η ευρωπαϊκή σημαία τοποθετήθηκε κάτω από το μνημείο την παραμονή της Πρωτοχρονιάς για να σηματοδοτήσει την έναρξη της εξάμηνης προεδρίας της Γαλλίας στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ένα από τα όργανα λήψης αποφάσεων του μπλοκ. Η Γαλλία ανέλαβε το ρόλο για πρώτη φορά από το 2008. Κυβερνητικά κτίρια και πολιτιστικά ορόσημα, συμπεριλαμβανομένου του Πύργου του Άιφελ, της Παναγίας των Παρισίων και του Λούβρου, φωτίστηκαν με μπλε χρώμα για την περίσταση.

Αρκετοί δεξιοί πολιτικοί, συμπεριλαμβανομένων των αντιπάλων του Μακρόν στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές που είναι προγραμματισμένες για τον Απρίλιο, είπαν πως αποτελεί ασέβεια να τοποθετείται η σημαία της ΕΕ αντί για το γαλλικό τρίχρωμο στην Αψίδα του Θριάμβου, ένα πολεμικό μνημείο δίπλα στον Τάφο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Η Valerie Pecresse, υποψήφια για την προεδρία από το κόμμα των Ρεπουμπλικανών, διαμαρτυρήθηκε για τη «διαγραφή της γαλλικής ταυτότητας» και προέτρεψε να αφαιρεθεί η σημαία της ΕΕ. Η Marine Le Pen, επίσης υποψήφια και πρώην αρχηγός του κόμματος National Rally, κατηγόρησε τον Macron για «αλαζονική περιφρόνηση της ιστορίας μας».

Μετά την αφαίρεση της σημαίας, η Le Pen έγραψε στο Twitter ότι η αφαίρεση της σημαίας της ΕΕ ήταν μια «όμορφη πατριωτική νίκη την αυγή του 2022», ευχαριστώντας για τη «μαζική κινητοποίηση όλων όσων αγαπούν τη Γαλλία και τη Δημοκρατία».

* πληροφορίες RT.com

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail