Οι Κούρδοι δείχνουν το δρόμο: Τα μάζεψαν κι έφυγαν ταπεινωμένοι οι Τούρκοι από στρατηγικό λόφο στο Ιράκ

Freepen.gr - Το Κέντρο Τύπου του HPG δημοσίευσε μια δήλωση σχετικά με τις τελευταίες τουρκικές επιθέσεις και αντάρτικες ενέργειες στις Ζώνες Άμυνας της Medya που ελέγχονται από τους αντάρτες στο νότιο Κουρδιστάν (βόρειο Ιράκ).

«Όπως είναι γνωστό, ο τουρκικός στρατός εξαπέλυσε ευρείας κλίμακας επιχείρηση εισβολής στις Αμυντικές Ζώνες της Medya στις 23 Απριλίου. Οι τουρκικές δυνάμεις κατοχής δέχθηκαν ισχυρά πλήγματα πολλές φορές κατά τη διάρκεια του 8μηνου. Ειδικότερα, η επαναστατική επιχείρηση που πραγματοποίησαν οι δυνάμεις μας στο λόφο Μάρτυρ Μουνζούρ στις 8-9 Δεκεμβρίου έφερε σε δύσκολη θέση τις δυνάμεις κατοχής. Επιπλέον, στις 9 Δεκεμβρίου, τα τουρκικά στρατεύματα στην περιοχή Ciloya Biçûk του Zap στοχοποιήθηκαν σε αποτελεσματική ενέργεια των ανταρτών. 

Ο τουρκικός στρατός δέχτηκε βαριά χτυπήματα κατά τη διάρκεια αυτών των ενεργειών στις οποίες δεν είχαμε απώλειες και οι τακτικές του νέου ανταρτοπόλεμου εφαρμόστηκαν επιτυχώς με συντονισμένο και συνυφασμένο τρόπο. Ωστόσο, τουρκικές πηγές διέδωσαν ψευδείς αναφορές για τις συνεχιζόμενες συγκρούσεις για να καλύψουν την στρατιωτική τους ήττα.

Ο τουρκικός στρατός κατοχής έχει αποσυρθεί από τις περιοχές Girê Şehîd Munzur, Girê Şehîd Serxwebûn και Ciloya Biçûk στην περιοχή Zap. Ο τουρκικός στρατός συνειδητοποίησε ότι θα δεχόταν πολύ μεγαλύτερα πλήγματα, όπως προηγουμένως στις περιοχές Werxelê και Tabura Ereban.



Ο κατοχικός τουρκικός στρατός, που δεν μπόρεσε να έχει κανένα αποτέλεσμα από τις χερσαίες επιθέσεις του κατά των ανταρτικών δυνάμεων, προσπαθεί να έχει αποτελέσματα με έντονες αεροπορικές επιδρομές κατά των Ζωνών Άμυνας της Medya. Ωστόσο, οι τουρκικές αεροπορικές επιδρομές παρέμειναν ασαφείς και δεν είχαμε θύματα. Οι κατασκευασμένες αναφορές του τουρκικού στρατού που βασίζονται σε αυτούς τους βομβαρδισμούς δεν έχουν καμία πραγματική βάση».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail