Χιλιάδες κόσμου στους δρόμους της Μελβούρνης: «Κάτω τα χέρια από τα παιδιά μας»

Freepen.gr - Χιλιάδες διαδηλωτές χωρίς μάσκες βγήκαν στους δρόμους της Μελβούρνης το Σάββατο για να καταδικάσουν την απόφαση της αυστραλιανής κυβέρνησης να δώσει το πράσινο φως στα εμβόλια Covid-19 για παιδιά ηλικίας έως πέντε ετών.

Παρά τον βροχερό καιρό, η διαμαρτυρία «Save Our Children» προσέλκυσε ένα τεράστιο πλήθος στην κεντρική επιχειρηματική περιοχή της πρωτεύουσας της πολιτείας Βικτώρια.

Οι άνθρωποι έφτασαν έξω από την βαριά φρουρούμενη Βουλή για να εκφράσουν την οργή τους για τον εμβολιασμό των παιδιών, ο οποίος ξεκινά σε όλη την Αυστραλία τη Δευτέρα.

Οι διαδηλωτές έφεραν πλακάτ που έγραφαν: «Αφήστε τα παιδιά μας ήσυχα», «Κάτω τα χέρια από τα παιδιά μας» και «Σταματήστε να δηλητηριάζετε τα παιδιά μας».

Στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία από το κτίριο του κοινοβουλίου προς το Alexandra Gardens, φωνάζοντας: «Σώστε τα παιδιά μας» και «Όχι άλλες υποχρεωτικότητες» υπό τους ήχους των τυμπάνων.

Η συγκέντρωση συνεχίστηκε ειρηνικά.

Οι αυστραλιανές αρχές ενέκριναν τα εμβόλια Covid για άτομα ηλικίας 5 έως 11 ετών τον περασμένο μήνα, λέγοντας ότι η διαδικασία εμβολιασμού θα ξεκινήσει στις 10 Ιανουαρίου. Τα παιδιά θα λάβουν δύο εμβόλια με διαφορά οκτώ εβδομάδων και οι δόσεις θα είναι το ένα τρίτο από ό,τι για τα παιδιά άνω των 12.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail