Avia: Ο Πούτιν συζητά με Βενεζουέλα και Κούβα την ανάπτυξη ρωσικών όπλων κατά των ΗΠΑ

Freepen.gr - Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν συζήτησε μια πιθανή στενότερη στρατιωτικο-τεχνική συνεργασία με τους ηγέτες της Κούβας και της Βενεζουέλας. Είναι γνωστό ότι οι διαπραγματεύσεις ήταν επιτυχείς. Αυτό δείχνει το γεγονός πως σε περίπτωση που το ΝΑΤΟ και οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν συμμορφωθούν με τις ρωσικές απαιτήσεις για εγγυήσεις ασφαλείας αυτή την εβδομάδα, τότε στο συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα, ρωσικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις, συμπεριλαμβανομένων εκείνων με τακτικά όπλα, μπορεί να απέχουν μόνο λίγες εκατοντάδες χιλιόμετρα από τα αμερικανικά σύνορα, αν και το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών δεν έδωσε λεπτομέρειες για το θέμα.

Αυτήν την στιγμή, οι εντάσεις μεταξύ ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και Ρωσίας έχουν κάπως υποχωρήσει. Αυτό οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι η Συμμαχία αντέδρασε στις ρωσικές προειδοποιήσεις και επιβεβαίωσε την άρνηση να αναπτύξει τις δυνάμεις της στο έδαφος της Ουκρανίας. Ωστόσο, είναι γνωστό ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες σκοπεύουν να στείλουν σημαντικά στρατεύματα στην Ανατολική Ευρώπη .

Ειδικοί σημειώνουν ότι σήμερα κανένα από τα μέρη δεν είναι έτοιμο για ένοπλη σύγκρουση πλήρους κλίμακας. Από αυτή την άποψη, το ΝΑΤΟ και οι Ηνωμένες Πολιτείες εγκατέλειψαν τα σχέδια να στείλουν τα στρατεύματά τους στην Ουκρανία, αλλά η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά τεταμένη λόγω των ενεργειών του Κιέβου, το οποίο, προφανώς, εξακολουθεί να ετοιμάζεται να χτυπήσει το Ντονμπάς.

* πληροφορίες Avia

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail