Avia: Η Ουκρανία ανέπτυξε S-300 κοντά στα σύνορα της Κριμαίας απειλώντας την πολιτική αεροπορία

Η Ουκρανία έχει αναπτύξει συγκροτήματα S-300 κοντά στα σύνορα της Κριμαίας.

Freepen.gr - Ο ουκρανικός στρατός έχει αναπτύξει ένα τμήμα αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων S-300 στα σύνορα με την Κριμαία. Η ακριβής τοποθεσία των συγκροτημάτων παραμένει άγνωστη, ωστόσο, σύμφωνα με διάφορες πηγές, τα συγκροτήματα αναπτύσσονται περίπου 30 χιλιόμετρα από τα ρωσικά σύνορα, κάτι που δεν αποκλείει τις προκλήσεις από το Κίεβο.

Προς το παρόν, είναι γνωστό πως το τάγμα πυραυλικού συστήματος αεράμυνας S-300 "Favourite" μεταφέρθηκε στα σύνορα με την Κριμαία από τη ζώνη της Επιχείρησης Κοινών Δυνάμεων (JF). Ταυτόχρονα, δεν έχουν κατονομαστεί συγκεκριμένοι στόχοι για την ανάπτυξη των συγκροτημάτων S-300 στα σύνορα με την Κριμαία.

«Το τμήμα αντιαεροπορικών πυραύλων S-300 έχει ήδη αναλάβει καθήκοντα μάχης για την προστασία του εναέριου χώρου της Ουκρανίας. Αυτή η μονάδα είναι μέρος της ταξιαρχίας αντιαεροπορικών πυραύλων της Πολεμικής Αεροπορίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας με το όνομα Hetman Philip Orlik. Προστατεύει πόλεις και σημαντικές εγκαταστάσεις υποδομής της χώρας από εχθρική αεροπορική επίθεση από τη νότια κατεύθυνση, συμπεριλαμβανομένου του εδάφους της Κριμαίας», αναφέρει το Militarny.

Με μια σχετικά μικρή ζώνη εμπλοκής στόχου, τα συγκροτήματα S-300 APU δεν αποτελούν απειλή για τη Ρωσία, ωστόσο, οι ειδικοί εφιστούν την προσοχή στο γεγονός ότι το Κίεβο αποτελεί απειλή για την πολιτική αεροπορία.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail