Ο σπουδαίος Σέρβος ιερομόναχος Amvrosije και τα άγρια ζώα που ζουν μαζί του

Freepen.gr - Το μοναστήρι Kovilje, αφιερωμένο στον αρχάγγελο Γαβριήλ, είναι ένα μοναστήρι της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, που βρίσκεται στο χωριό Kovilje, στον δήμο Ivanjica, στη νοτιοδυτική Σερβία που ανήκει στην Μητρόπολη Žiča. Βρίσκεται ανάμεσα στα βουνά Golija και Javor, στην κοιλάδα του ποταμού Nošnica. Το μοναστήρι έχει δύο εκκλησίες, η μία χτισμένη εν μέρει σε σπήλαιο και αφιερωμένη στον αρχάγγελο Γαβριήλ, η άλλη, που προστέθηκε αργότερα, αφιερωμένη στον Άγιο Νικόλαο.

Το μοναστήρι ιδρύθηκε τον 12ο αιώνα. Η πρώτη γραπτή αναφορά σε αυτό γίνεται το 1606, στο «Kruševačkom Pomeniku». Ξαναχτίστηκε το 1644 από τον Αρχιεπίσκοπο Γαβρίλο (Rašković). Αρχεία από το 1733 το αναφέρουν ως εκπαιδευτικό ίδρυμα.

Ηγούμενος της μονής είναι ο νεαρός Σέρβος Ορθόδοξος Ιερομόναχος Amvrosije (Αμβρόσιος).

Ο Amvrosije πήγε στο μοναστήρι το 2005 μαζί με άλλα δύο άτομα. Αργότερα έγιναν πέντε αλλά τελικά παρέμεινε μόνος. Ζει εκεί μόνος του με τα εξημερωμένα ζώα του, δύο λύκους, μια αλεπού, έναν αετό, ένα φίδι, ένα κοράκι, ένα κουνέλι και μια κουκουβάγια. Στο βίντεο που ακολουθεί, περιγράφει τη σχέση του με την Αλφα, μια λύκαινα που πήγε στο μοναστήρι σε ηλικία μόλις 15 ημερών. Η Αλφα τον ακολουθεί σε ό,τι κάνει.

Ο άλλοτε ειδικός στα ηλεκτρονικά και σήμερα ηγούμενος, Amvrosije δηλώνει στην κάμερα πως δεν είναι αυτός που εξημέρωσε τα ζώα, αλλά τα ζώα που εξημέρωσαν εκείνον όταν του τίθεται σχετικό ερώτημα παραλληλίζοντας με την ιστορία του δημοφιλούς αγίου Σεραφείμ του Σαρώφ, τον οποίο διακονούσαν τα ζώα του δάσους.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail