Ρωσία: Ο στόλος της Μαύρης Θάλασσας αντί για 7 θέλει 14 υποβρύχια φορτωμένα με "Zircon"

Freepen.gr - Ο στόλος της Μαύρης Θάλασσας του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού ενδέχεται να παραλάβει άλλα 7 υποβρύχια οπλισμένα με πυραύλους κρουζ Zircon.

Στο πλαίσιο των επιτυχημένων δοκιμών του ρωσικού υπερηχητικού πυραύλου κρουζ Zircon, ο στόλος της Μαύρης Θάλασσας του Ρωσικού Ναυτικού μπορεί να εξοπλιστεί επιπλέον με 7 ακόμη υποβρύχια, τα οποία θα φέρουν πυραύλους κρουζ Zircon. Η ανάγκη επέκτασης των δυνατοτήτων μάχης του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας ανακοινώθηκε στο πλαίσιο των επιθετικών ενεργειών του ΝΑΤΟ.

Όπως σημειώνεται από Ρώσους στρατιωτικούς εμπειρογνώμονες, σήμερα οι δυνατότητες του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας του ρωσικού ναυτικού είναι αρκετά επαρκείς για να διασφαλίσουν την ασφάλεια των ρωσικών συνόρων από οποιαδήποτε απειλή. Ωστόσο, στο εγγύς μέλλον χώρες όπως η Ουκρανία, η Μολδαβία και η Γεωργία ενδέχεται να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ, γεγονός που δημιουργεί μια πρόσθετη απειλή. Από αυτή την άποψη, η επέκταση του υποβρυχιακού στόλου του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας του Ρωσικού Ναυτικού από 7 υπάρχοντα σε 14 υποβρύχια και ο οπλισμός των τελευταίων με υπερηχητικούς πυραύλους κρουζ Zircon αποτελεί προτεραιότητα.

Σύμφωνα με ειδικούς, η εμφάνιση υπερηχητικών όπλων στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας όχι μόνο θα κάνει το ΝΑΤΟ πιο ευχάριστο, αλλά θα επιτρέψει επίσης, σε περίπτωση σύγκρουσης, να πραγματοποιήσει ακριβή και επιχειρησιακά πλήγματα κατά του εχθρού, για παράδειγμα, καταστρέφοντας ναυτικές βάσεις, θέσεις διοίκησης, αεροδρόμια κ.λπ.

Μέχρι σήμερα, είναι γνωστό ότι σχεδιάζεται η επέκταση των δυνατοτήτων του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας του ρωσικού ναυτικού με την υιοθέτηση περιπολικών πλοίων, μικρών πυραυλακάτων και κορβετών. 

* πληροφορίες Avia.pro

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail