Κόμμα της τουρκικής αντιπολίτευσης λέει ότι συνομιλεί με 40 βουλευτές του Ερντογάν

Freepen.gr - Το αντιπολιτευόμενο Κόμμα του Μέλλοντος (GP) της Τουρκίας συνομιλεί με περίπου 40 βουλευτές του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε ο Selçuk Özdağ, αναπληρωτής επικεφαλής του GP.

Οι βουλευτές που έχουν μιλήσει με το Κόμμα του Μέλλοντος γνωρίζουν ότι το AKP διοικείται άσχημα και πως δεν μπορούν να κερδίσουν τις εκλογές που προγραμματίζονται για τον Ιούνιο του επόμενου έτους, δήλωσε ο Özdağ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Yenicağ που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη.

Το GP μίλησε επίσης με περίπου 20 πρώην βουλευτές του AKP, είπε ο Özdağ. Είπε πως ο ίδιος, ο αρχηγός του κόμματος Αχμέτ Νταβούτογλου και άλλοι αξιωματούχοι συμμετείχαν στις συνομιλίες. Το AKP κέρδισε 286 από τις 600 έδρες στο κοινοβούλιο στις γενικές εκλογές του 2018.

Το Κόμμα του Μέλλοντος έχει την υποστήριξη του 1,1 τοις εκατό του τουρκικού εκλογικού σώματος, σύμφωνα με δημοσκόπηση 1.514 ατόμων σε 28 από τις 81 επαρχίες της Τουρκίας που διεξήγαγε η Metropoll το Δεκέμβριο. Ο Özdağ δήλωσε πως οι δημοσκοπήσεις του ίδιου του κόμματος έδειξαν ότι το GP είχε την υποστήριξη άνω του 10 τοις εκατό του εκλογικού σώματος.

Η έρευνα της Metropoll έδειξε ότι το ΑΚΡ και ο πολιτικός του σύμμαχος, το Κόμμα Εθνικιστικού Κινήματος (MHP) θα αποτύγχαναν να κερδίσουν αρκετές συνδυασμένες ψήφους για να διατηρήσουν την κοινοβουλευτική πλειοψηφία στις εκλογές, εάν αυτές διεξαχθούν άμεσα. Η δημόσια υποστήριξη για το AKP του Ερντογάν ήταν 32,3 τοις εκατό έναντι 27,4 τοις εκατό για το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), 14,2 τοις εκατό για το Καλό Κόμμα (IP) και 5,3 τοις εκατό για το MHP.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail