Λεηλατούν το φυσικό πλούτο του Αφρίν οι Τούρκοι και οι βασιβουζούκοι τους! Έφτασαν τις 333.900 κομμένες ελιές!

Freepen.gr - Σύμφωνα με τις πληροφορίες που ελήφθησαν από το πρακτορείο Firat, η ομάδα μισθοφόρων Faylaq Al-Sham (Λεγεώνα της Σαμ) που υποστηρίζεται από την Άγκυρα έκοψε περίπου 700 ελαιόδεντρα για να τις πουλήσει ως ξύλο στις αγορές.

Αναφέρεται ότι 250 από τα δέντρα ανήκαν σε έναν πολίτη ονόματι Abud Bekir. Τα χωράφια με ελιές του ντόπιου βρίσκονται κοντά στον δρόμο Kefer Nebo-Birc Heyder στην περιοχή Sherawa.

ΕΚΑΤΟΝΤΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΙΟΔΕΝΤΡΑ ΚΟΠΗΚΑΝ Ή ΚΑΗΚΑΝ

Το τουρκικό κράτος καθιέρωσε έναν κανόνα βασισμένο στον τρόμο και τη διαφθορά στο Αφρίν μετά την κατοχή της πόλης το 2018. Ενώ οι ελιές και τα προϊόντα με βάση την ελιά, που αποτελούν τις κύριες πηγές εισοδήματος στην περιοχή, κλέβονται και διατίθενται στο εμπόριο σε παγκόσμια κλίμακα, χιλιάδες δέντρων είτε έχουν κοπεί και μεταφερθεί λαθραία στην Τουρκία είτε πουλήθηκαν σε κατεχόμενα εδάφη.

Σύμφωνα με έκθεση της Οργάνωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Αφρίν-Συρίας που δημοσιεύθηκε στις 30 Δεκεμβρίου 2021, περισσότερα από 333.900 ελαιόδεντρα και άλλα δέντρα σε δασικές περιοχές έχουν κοπεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Έχουν καεί 12 χιλιάδες ελαιόδεντρα και διάφορα είδη δέντρων.

«Ελιές, κλοπιμαία και ακίνητα πωλούνται ως τουρκικά προϊόντα σε παγκόσμιες αγορές όπως η Ισπανία και οι ΗΠΑ. Από πέρυσι, οι κατασχεμένες ελιές και άλλα τοπικά προϊόντα μεταφέρθηκαν στο χωριό Χεμάμ Τζιντιρές και μεταφέρθηκαν από εκεί στην Τουρκία», αποκαλύπτει η έκθεση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail