Ρωσικό βαρομετρικό χαμηλό με πάνω από 30 αεροπορικές επιδρομές κατά του ISIS στη Συρία

Russian Defense Ministry Press and Information Office/TASS
Freepen.gr - Στις 6 Ιανουαρίου, τέσσερα πολεμικά αεροσκάφη των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων (VKS) πραγματοποίησαν 35 αεροπορικές επιδρομές σε κρησφύγετα του ISIS στην κεντρική περιοχή της Συρίας, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR).

Η ομάδα παρακολούθησης με έδρα το Λονδίνο ανέφερε πως οι αεροπορικές επιδρομές είχαν στόχο κρησφύγετα που βρίσκονται κατά μήκος των διοικητικών συνόρων μεταξύ Χομς, Ράκα και Ντέιρ Εζόρ.

Την ώρα των αεροπορικών επιδρομών, δύο ρωσικά αναγνωριστικά αεροσκάφη πετούσαν πάνω από την κεντρική Συρία. Ένα από αυτά ήταν ένα αεροσκάφος A-50 AEW&C [έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου].

Οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές ήταν πιθανότατα απάντηση σε μια πρόσφατη επίθεση από πυρήνες του ISIS που στοίχισε τη ζωή σε τρεις Σύριους στρατιώτες και τραυμάτισε άλλους δύο. Η επίθεση έλαβε χώρα κοντά στην πόλη αλ-Ρεσάφα στη νότια ύπαιθρο της Ράκα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις ετοιμάζονται να ξεκινήσουν μεγάλης κλίμακας στρατιωτική επιχείρηση εναντίον πυρήνων του ISIS στην κεντρική περιοχή με την υποστήριξη της Ρωσίας. Παραμένει όμως ασαφές πότε θα ξεκινήσει η επιχείρηση.

Σύμφωνα με το SOHR, ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη έχουν πραγματοποιήσει τουλάχιστον 104 αεροπορικές επιδρομές σε πυρήνες του ISIS στην κεντρική Συρία από τις αρχές του 2022. Οι επιχειρήσεις των VKS αντικατοπτρίζουν τη δέσμευση της Ρωσίας στον πόλεμο κατά του ISIS στη Συρία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail