Η δημοσιογραφική αποκλειστικότητα του 20ου αιώνα που η Βρετανία δεν πίστεψε

Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ

Στις 10 Ιανουαρίου 2017, πέθανε η Κλερ Χόλινκγουορθ σε ηλικία 105 ετών. Ήταν Βρετανή δημοσιογράφος και συγγραφέας.

Βαγγέλης Χωραφάς

Προσλήφθηκε από την εφημερίδα The Daily Telegraph τον Αύγουστο 1939. Λίγες μέρες μετά βρέθηκε στην Γερμανία όπου παρατήρησε συγκέντρωση γερμανικών στρατευμάτων κοντά στα σύνορα με την Πολωνία. Η συγκέντρωση μηχανοκίνητων μέσων και η διάταξη τους την έπεισαν ότι επίκειται γερμανική εισβολή. Την επόμενη ημέρα, οι παρατηρήσεις της ήταν πρωτοσέλιδο στην εφημερίδα.

Όμως, η βρετανική κυβέρνηση δυσκολεύονταν να πιστέψει ότι ο πόλεμος βρίσκονταν προ των πυλών, αφού υπήρχαν σε εξέλιξη διαβουλεύσεις μεταξύ Γερμανίας και Βρετανίας. Την 1η Σεπτεμβρίου η Χόλινκγουορθ περιέγραψε την εισβολή των Γερμανών και την έναρξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.
Πριν από αυτή την δημοσιογραφική της επιτυχία, η Κλερ Χόλινκγουορθ, διέσωσε χιλιάδες ανθρώπους από τις ναζιστικές δυνάμεις φροντίζοντας να τους εξασφαλίσει βρετανικές βίζες. 

Ακολούθησε μια μεγάλη καριέρα σχεδόν πενήντα ετών, στα κυριότερα πολεμικά μέτωπα του 20ου αιώνα και όχι μόνο. 

Η αποκάλυψη και παρακολούθηση της έναρξης του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου από την Κλερ Χόλινκγουορθ, θεωρήθηκε ως η μεγαλύτερη δημοσιογραφική αποκλειστικότητα του αιώνα.

--- 

Ο Βαγγέλης Χωραφάς, διευθυντής της ιστοσελίδας γεωπολιτικής geoeurope.org, δημοσιεύει καθημερινά πρωτότυπα άρθρα και αναλύσεις και στην προσωπική του σελίδα στο facebook (https://www.facebook.com/vangelis.chorafas)

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail