100.000 Γάλλοι βγήκαν στους δρόμους κατά του Μακρόν: «Θα σε τσαντίσουμε κι εμείς»

Freepen.gr - Τουλάχιστον 100.000 άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους της Γαλλίας σε ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια στους περιορισμούς και τις εντολές του Covid-19, αφού ο Πρόεδρος Μακρόν υποσχέθηκε να κάνει τη ζωή των μη εμβολιασμένων ολοένα και πιο δύσκολη μέχρι να δεχτούν το τρύπημα δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως θέλει να τους τσαντίσει, λες και έχει κάποια διαφορά με φίλους του στο Λύκειο.

Τα τεράστια πλήθη το Σάββατο ήταν περίπου τέσσερις φορές περισσότερα από ό,τι στις 18 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με εκτιμήσεις της αστυνομίας. Οι διαδηλωτές αντιτάχθηκαν, μεταξύ άλλων, σε ένα σχεδόν υλοποιημένο σχέδιο της κυβέρνησης να καταστήσει υποχρεωτική την απόδειξη του εμβολιασμού κατά του Covid-19 για χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς, φαγητό σε εστιατόρια και παρακολούθηση εκδηλώσεων.

Η Εθνοσυνέλευση της Γαλλίας ενέκρινε ένα νομοσχέδιο αυτή την εβδομάδα το οποίο, εάν εγκριθεί από τη Γερουσία, θα εισαγάγει τα λεγόμενα «πάσα εμβολίων» για να αντικαταστήσουν τα υπάρχοντα «πάσα υγείας». Σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες, ένα αρνητικό τεστ PCR ή αντιγόνου δίνει πρόσβαση σε ένα πάσο που ισχύει για 24 ώρες. Το δελτίο εμβολίου, ωστόσο, θα εκδίδεται μόνο σε όσους έχουν εμβολιαστεί πλήρως. Τα άτομα που είχαν μολυνθεί από τον Covid-19 θα έπρεπε να λάβουν αναμνηστικό εμβόλιο τρεις έως τέσσερις μήνες μετά τη μόλυνση του ιού προκειμένου να λάβουν άδεια εμβολίου, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν. Στο μεταξύ, θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τα πιστοποιητικά ανάρρωσης.

Το πλήθος μόνο στο Παρίσι ήταν τουλάχιστον 18.000, σύμφωνα με επίσημους υπολογισμούς, με τους διαδηλωτές να φωνάζουν «Θα σας τσαντίσουμε!». 
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail