Το ΝΑΤΟ απέτυχε να εντοπίσει τις πτήσεις των υπερηχητικών Zircon

Οι χώρες του ΝΑΤΟ δεν μπόρεσαν να ανιχνεύσουν καμία από τις εκτοξεύσεις του υπερηχητικού πυραύλου Zircon που πραγματοποίησε πρόσφατα η Ρωσία. Οι δοκιμαστικές εκτοξεύσεις του πυραύλου ήταν προβλέψιμες, αλλά και πάλι το ΝΑΤΟ απέτυχε να τις εντοπίσει — κι αυτό δείχνει ότι το νέο υπερηχητικό όπλο της Ρωσίας είναι πράγματι αποτελεσματικό.

Σύμφωνα με δυτικές πηγές, το ΝΑΤΟ παρακολουθεί στενά τις δοκιμαστικές εκτοξεύσεις πυραύλων Zircon, αλλά η αποτελεσματική επιτήρηση είναι αδύνατη λόγω πολλών παραγόντων ταυτόχρονα:

Πρώτον, το ΝΑΤΟ δε διαθέτει σταθμούς ραντάρ ικανούς να παρακολουθούν στόχους που κινούνται με υπερηχητική ταχύτητα.

Δεύτερον, η χρήση ηλεκτρονικών και ηλεκτρονικού εξοπλισμού αναγνώρισης είναι δύσκολη λόγω της παρεμβολής του ρωσικού εξοπλισμού ηλεκτρονικού πολέμου.

Η πτήση του ρωσικού πυραύλου Zircon μπορεί να παρακολουθηθεί στο αρχικό στάδιο της πτήσης, αλλά μετά την επιτάχυνση στην υπερηχητική ταχύτητα, η κίνησή του παύει να καταγράφεται.

Ο υπερηχητικός πύραυλος Zircon πρόκειται να τεθεί σε υπηρεσία στις Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις στις αρχές του 2022.



* πληροφορίες pravda.ru

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail