Οι υπερηχητικοί πύραυλοι Zircon θα τεθούν σε υπηρεσία με τα ρωσικά υποβρύχια μόνο το 2025

Οι ρωσικοί υπερηχητικοί πύραυλοι Zircon θα τεθούν σε υπηρεσία στον στόλο των υποβρυχίων μόνο μετά από 4 χρόνια.

Ο υπερηχητικός πύραυλος Zircon για μονάδες επιφανείας σχεδιάζεται να υιοθετηθεί από τη χώρα στις αρχές του επόμενου έτους, ωστόσο, δεδομένου ότι οι δοκιμές υπερηχητικών όπλων από υποβρύχια ξεκίνησαν μόλις πριν από έξι μήνες, αυτός ο πύραυλος θα τεθεί σε υπηρεσία με ρωσικά υποβρύχια μόνο από το 2025, ανέφερε πηγή του πρακτορείου TASS.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του το πρακτορείο ειδήσεων Avia.pro, ο πρώτος φορέας των υπερηχητικών πυραύλων Zircon θα είναι το πυρηνικό υποβρύχιο Perm, από το οποίο στο μέλλον θα πραγματοποιούνται οι δοκιμές υπερηχητικών όπλων. Οι δοκιμές των υπερηχητικών πυραύλων Zircon από τα υποβρύχια καθυστέρησαν λόγω του γεγονότος ότι οι σχεδιαστές έπρεπε να κάνουν ορισμένες προσαρμογές.

«Οι κρατικές δοκιμές του Zircon για πυρηνικά υποβρύχια θα ολοκληρωθούν περίπου το 2025. Ο πρώτος πλήρους απασχόλησης μεταφορέας των Zircon, Perm, θα λάβει μέρος σε αυτές. Ταυτόχρονα, σχεδιάζεται ότι το σκάφος, μαζί με πυραύλους, θα τεθεί σε υπηρεσία με το ρωσικό ναυτικό», μετέδωσε το TASS.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail