Το USS Portland δοκιμάζει οπλικό σύστημα λέιζερ υψηλής ενέργειας στον Κόλπο του Άντεν

(Photo by Mass Communication Specialist 2nd Class Devin Kate)
Freepen.gr - Το αμφίβιο αποβατικό πλοίο USS Portland (LPD 27) πραγματοποίησε επίδειξη οπλικού συστήματος λέιζερ υψηλής ενέργειας, στις 14 Δεκεμβρίου, ενώ έπλεε στον Κόλπο του Άντεν.

Κατά τη διάρκεια της επίδειξης, το Solid State Laser - Technology Maturation Laser Weapons System Demonstrator (LWSD) Mark 2 MOD 0 πέτυχε έναν στόχο εκπαίδευσης στατικής επιφάνειας. Το Portland είχε δοκιμάσει προηγουμένως το LWSD το Μάιο του 2020, όταν απενεργοποίησε επιτυχώς ένα μικρό μη επανδρωμένο εναέριο σύστημα ενώ επιχειρούσε στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Το Γραφείο Ναυτικής Έρευνας επέλεξε το Portland για να φιλοξενήσει την τεχνολογία όπλων λέιζερ το 2018. Το LWSD θεωρείται συνέχεια της επόμενης γενιάς του συστήματος όπλων λέιζερ (LaWS).

Το Πόρτλαντ είναι μέρος του Essex Amphibious Ready Group που περιλαμβάνει το αμφίβιο επιθετικό πλοίο USS Essex (LHD 2), το αποβατικό πλοίο USS Pearl Harbor (LSD 52) και πεζοναύτες από την 11η Ναυτική Εκστρατευτική Μονάδα. Οι μονάδες αναχώρησαν από το Σαν Ντιέγκο τον Αύγουστο και άρχισαν να επιχειρούν στην περιοχή του 5ου στόλου των ΗΠΑ το Σεπτέμβριο.

Η γεωγραφία, το κλίμα και η στρατηγική σημασία της περιοχής προσφέρουν ένα μοναδικό περιβάλλον για τεχνολογική καινοτομία. Η περιοχή επιχειρήσεων του 5ου στόλου των ΗΠΑ περιλαμβάνει τη μεγαλύτερη μόνιμη ναυτιλιακή σύμπραξη στον κόσμο, τον Αραβικό Κόλπο, την Ερυθρά Θάλασσα, τον Κόλπο του Άντεν, τον Κόλπο του Ομάν και τμήματα του Ινδικού Ωκεανού.

* (Photo by Mass Communication Specialist 2nd Class Devin Kate)




 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail