Μόσχα: Οι πωλήσεις UAV της Τουρκίας στην Ουκρανία ενθαρρύνουν τη «βίαιη λύση» στο Ντονμπάς

Freepen.gr - Η Ρωσία επέκρινε το Σάββατο την Τουρκία για την πώληση των μη επανδρωμένων αεροσκαφών της στην Ουκρανία, λέγοντας ότι τα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV) χρησιμοποιούνται από το Κίεβο για την προώθηση της σύγκρουσης με τη Μόσχα στην περιοχή του Ντονμπάς.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ έκανε τις δηλώσεις στο ελληνικό τηλεοπτικό κανάλι ΑΝΤ1 σε αποκλειστική συνέντευξη.

«Έχουμε επικρίνει την Τουρκία για αυτό», είπε ο Πεσκόφ, αναφερόμενος στην πώληση στην Ουκρανία των μη επανδρωμένων αεροσκαφών Bayraktar TB2.

«Πιστεύουμε ότι είναι ένα πρόβλημα που ωθεί το Κίεβο και την ουκρανική κυβέρνηση να επιλέξουν μια βίαιη λύση για να λύσουν τα εσωτερικά τους ζητήματα στα νοτιοανατολικά. Εάν η Ουκρανία αρχίσει να επιτίθεται ξανά στους δικούς της ανθρώπους, θα είναι άλλη μια καταστροφή για την Ευρώπη», πρόσθεσε ο Πεσκόφ.

Το Κίεβο χρησιμοποίησε το μη επανδρωμένο αεροσκάφος TB-2 σε ένα ένοπλο χτύπημα σε θέσεις Ρωσόφωνων αυτονομιστών τον Οκτώβριο, με αποτέλεσμα ο Πεσκόφ να σχολιάσει ότι οι πωλήσεις τουρκικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών στην Ουκρανία συνέβαλαν στην αποσταθεροποίηση στην περιοχή.

Η Άγκυρα έχει επιδιώξει στενότερους αμυντικούς δεσμούς με την Ουκρανία τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανομένων των πωλήσεων των μη επανδρωμένων αεροσκαφών Bayraktar TB2 εγχώριας παραγωγής.

Η Ουκρανία χειρίζεται έξι από τα UAV και ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι είναι έτοιμη να αγοράσει άλλη μια παρτίδα οπλισμένων μη επανδρωμένων αεροσκαφών Bayraktar τουρκικής κατασκευής, σύμφωνα με το ουκρανικό 112 International

Η Μόσχα τον Απρίλιο κατηγόρησε την Άγκυρα ότι ενθαρρύνει «μιλιταριστικές τάσεις» στο Κίεβο και αμφισβήτησε τη δική της αμυντική συνεργασία με την Τουρκία ως απάντηση.

* πληροφορίες ahval

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail