Ο Τζορτζ Κλούνεϊ απέρριψε προσφορά για την Turkish Airlines -35 εκατ. δολαρίων, λόγω Ερντογάν!

Ο σταρ του Χόλιγουντ Τζορτζ Κλούνεϊ, σε συνέντευξή του στη βρετανική εφημερίδα «The Guardian» στις αρχές Δεκεμβρίου, ανακοίνωσε ότι απέρριψε μια πρόταση για αμοιβή 35 εκατομμυρίων δολαρίων «λόγω του καθεστώτος της χώρας και της άποψης για τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Από: echedoros-a.gr

Μέρες αργότερα, υποστηρίχθηκε ότι το διαφημιστικό που αρνήθηκε ο Κλούνεϊ ήταν της Turkish Airlines.

 Μετά τις καταγγελίες, ο Πρόεδρος του ΔΣ της Turkish Airlines,  Ιλκέρ Αϊτζί, εξέδωσε ανακοίνωση διαψεύδοντας τους ισχυρισμούς του αμερικανικού Τύπου.

Επιπρόσθετα , ο ραδιοτηλεοπτικός σταθμός Cincinnati.com με έδρα το Οχάιο των ΗΠΑ ισχυρίστηκε ότι ο Κλούνεϊ απέρριψε τη διαφημιστική προσφορά 35 εκατομμυρίων δολαρίων της Turkish Airlines.

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ και η σύζυγός του Αμάλ Κλούνεϊ είναι γνωστοί ως ζευγάρι που έχουν λάβει βραβεία κοινωνικής δικαιοσύνης και έχουν συνεργαστεί στενά με οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σύμφωνα με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο Cincinnati.com.

Ενώ η Αμάλ Κλούνεϊ ξεχώρισε ως «υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», εργάστηκε επίσης για την υψηλού προφίλ υπόθεση «τη λεγόμενη Γενοκτονία των Αρμενίων» που είδε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων το 2016.\

«Δεν αξίζουν τα 35 εκατομμύρια δολάρια!»

Ο Αμερικανός ηθοποιός Τζορτζ Κλούνεϊ δήλωσε ότι είχε προσφέρει $ 35 εκ. για να πρωταγωνιστήσει σε μια διαφήμιση για αεροπορική εταιρεία , αλλά αρνήθηκε μετά μιλώντας για τα ανθρώπινα δικαιώματα  με  την ακτιβίστρια δικηγόρο και σύζυγό  του  Αμάλ Κλούνεϊ, αλλά το όνομα της εταιρείας δεν αποκαλύφθηκε τότε.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «The Guardian» με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο , ο Κλούνεϊ απάντησε «Ναι», σε ερώτηση σχετικά με το «αν έχει αρκετά χρήματα» και είπε: «Κάποτε μου προσφέρθηκαν 35 εκατομμύρια δολάρια για μια μέρα δουλειά για μια διαφήμιση αεροπορικής εταιρείας. Η γυναίκα μου και εγώ μιλήσαμε για αυτό και αποφασίσαμε ότι δεν άξιζε τον κόπο» είπε χαρακτηριστικά. 

«Ούτε ένα λεπτό δεν άξιζε να δώσω για τον Ερντογάν που έχει το 49 % της εταιρείας» 


Επικαλούμενος την Αμάλ Κλούνεϊ, τη  διάσημη δικηγόρο για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ο Κλούνεϊ εξήγησε τον λόγο της απόρριψης ως εξής:

 «Αν και η αεροπορική εταιρεία ήταν σύμμαχός μας (στο ΝΑΤΟ), συνδέθηκε με μια χώρα που είχε μια αμφισβητήσιμη στάση τότε. Εκείνη τη στιγμή που το σκέφτηκα, αν και πρόκειται για ένα λεπτό (διαφήμισης)  είπα δεν αξίζει τον κόπο».

Ενώ η εφημερίδα υποστήριξε ότι οι Κλούνεϊ τήρησαν μια τέτοια στάση εναντίον του καθεστώτος Ερντογάν, που είναι ο άμεσος ιδιοκτήτης του 49 τοις εκατό των Turkish Airlines, υποστηρίχθηκε ότι η σχέση της Αμάλ Κλούνεϊ με τη «λεγόμενη γενοκτονία των Αρμενίων» επηρέασε επίσης την απόφασή του.

 Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της  Turkish Airlines, Ιλκέρ Αϊτζί,δήλωσε:

 «Μου αρέσει ο Τζορτζ Κλούνεϊ, είναι πολύ καλός ηθοποιός, έχει πολύ καλές ταινίες. Πραγματικά τον θαυμάζω προσωπικά, αλλά σε καμία περίπτωση δεν έγινε η προσπάθειά μας να τον παρουσιάσουμε στη διαφήμιση. Τα αστρονομικά ποσά που συζητήθηκαν είναι ήδη ενάντια σε τέτοιες συμφωνίες στον κόσμο.

 Εμείς, ως Turkish Airlines, είμαστε μια βραβευμένη εταιρεία που έχει συμφωνίες με πολλά σημαντικά αστέρια της διαφήμισης ή σημαντικά πρόσωπα στον κόσμο.

Εταιρείες σαν εμάς δεν συμφωνούν για τις τιμές του κλάδου. «Ποτέ δεν μας ενδιέφερε επίσημα το όνομα του Τζορτζ Κλούνεϊ, δεν έχουμε κάνει ποτέ τέτοιες προτάσεις», είπε.

Sozcu.com.tr
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail