Το υψηλότερο επίπεδο εκσυγχρονισμού της ρωσικής πυρηνικής trifecta στην ιστορία

Freepen.gr - Το μερίδιο των όπλων τελευταίας τεχνολογίας στον ρωσικό στρατό υπερβαίνει το 71%, ενώ το μερίδιο των σύγχρονων όπλων στις στρατηγικές πυρηνικές δυνάμεις είναι 89%, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σε συνεδρίαση του συμβουλίου του Υπουργείου Άμυνας αναφέρει το πρακτορείο TASS. 

Μια τέτοια αύξηση κατέστη δυνατή χάρη στον εκσυγχρονισμό μεγάλης κλίμακας τόσο του στρατού όσο και του ναυτικού.

«Η ανάπτυξη των νεότερων τύπων όπλων διεξήχθη με ενεργό ρυθμό και μερικά από αυτά - τα συγκροτήματα Avangard και Kinzhal - έχουν ήδη τεθεί σε λειτουργία», πρόσθεσε.

Νωρίτερα το Δεκέμβριο, ο Πούτιν είπε ότι η Ρωσία αφήνει πίσω τις Ηνωμένες Πολιτείες όσον αφορά την ανάπτυξη σύγχρονων όπλων, καθώς νισχύει τις υπάρχουσες δυνατότητές της και εισάγει νέα συστήματα. Παράλληλα, ο Πούτιν τόνισε πως η Ρωσία και οι ΗΠΑ διατηρούν την ισοτιμία στον αριθμό των πυρηνικών μεταφορέων και των κεφαλών.

Στα τέλη Νοεμβρίου, ο Ρώσος πρόεδρος ανακοίνωσε την εμφάνιση νέων υπερηχητικών όπλων στη Ρωσία που θα είναι ικανά να αναπτύξουν μέγιστη ταχύτητα 9 Mach.

«Τώρα το δοκιμάσαμε με επιτυχία και από την αρχή του έτους θα έχουμε σε υπηρεσία έναν νέο υπερηχητικό πύραυλο με βάση τη θάλασσα. 9 Mach. Ο χρόνος πτήσης για όσους δίνουν εντολές θα είναι επίσης πέντε λεπτά», είπε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail