Θερμή επαφή στον Εύξεινο Πόντο: Ρωσικά Su-27 αναχαίτισαν γαλλικά μαχητικά

Freepen.gr - Ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη Su-27 απογειώθηκαν για να αναχαιτίσουν δύο τακτικά μαχητικά αεροσκάφη - ένα Mirage 2000 και ένα Rafale, και ένα ιπτάμενο τάνκερ ανεφοδιασμού C-135 που ανήκει στη Γαλλική Αεροπορική πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα, ανακοίνωσε το Εθνικό Κέντρο Διαχείρισης Άμυνας την Τετάρτη.

«Τα πληρώματα των ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών προσδιόρισαν εναέριους στόχους ως δύο τακτικά μαχητικά αεροσκάφη - ένα Mirage 2000 και ένα Rafale, και ένα ιπτάμενο τάνκερ ανεφοδιασμού C-135 που ανήκει στη Γαλλική Αεροπορική και Διαστημική Δύναμη, και τα συνόδευσαν πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα. Τα ξένα πολεμικά αεροσκάφη έκαναν αναστροφή από τα κρατικά σύνορα της Ρωσίας, τα ρωσικά μαχητικά επέστρεψαν με ασφάλεια στο αεροδρόμιο της χώρας τους», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Δεν υπήρξε καμία μη εξουσιοδοτημένη εισβολή στον εναέριο χώρο της Ρωσίας, πρόσθεσε το κέντρο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, αρχικά, οι εναέριοι στόχοι που προσέγγιζαν τον κυρίαρχο εναέριο χώρο της Ρωσίας είχαν εντοπιστεί από ρωσικά ραντάρ πάνω από τα ουδέτερα ύδατα της Μαύρης Θάλασσας. Τα μαχητικά αεροσκάφη Su-27 των μονάδων αεράμυνας της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας απογειώθηκαν για να εντοπίσουν τους εναέριους στόχους και να αποτρέψουν παραβίαση των συνόρων της Ρωσίας.

«Οι πτήσεις των ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών πραγματοποιήθηκαν αυστηρά σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες», τόνισε το Εθνικό Κέντρο Διαχείρισης Άμυνας της Ρωσίας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail