SIBIR, παραδόθηκε το δεύτερο γιγάντιο πυρηνικό παγοθραυστικό της Rosatomflot

φωτο Балтийский завод
Freepen.gr - Το "Sibir" θα προστεθεί στον ταχέως αναπτυσσόμενο στόλο των ισχυρών παγοθραυστικών που έχουν ως αποστολή να διατηρήσουν τη Βόρεια Θάλασσα ανοιχτή για ναυτιλία όλο το χρόνο.

Το πιστοποιητικό αποδοχής υπογράφηκε σε τελετή στο παγοθραυστικό στο Baltic Shipyard στην Αγία Πετρούπολη στις 24 Δεκεμβρίου, ενημερώνει η Rosatomflot.

«Η θέση σε λειτουργία του πρώτου σειριακού πυρηνοκίνητου παγοθραυστικού « Sibir » θα ενισχύσει τη θέση της Rosatomflot στην περιοχή της Αρκτικής», δήλωσε ο Mustafa Kashka, Γενικός Διευθυντής της Atomflot, της βάσης υπηρεσιών για τον ρωσικό στόλο μη στρατιωτικών πυρηνοκίνητων σκαφών στο Μούρμανσκ.

«Είμαστε βέβαιοι ότι η αποτελεσματική λειτουργία αυτών των πλοίων θα αποτελέσει καθοριστικό παράγοντα για τη βιώσιμη ανάπτυξη της ναυτιλίας στην υδάτινη περιοχή της Βόρειας Θαλάσσιας Οδού», πρόσθεσε.
 

φωτο ROSATOMFLOT

Η κατασκευή του «Sibir» ξεκίνησε το φθινόπωρο του 2015 και το παγοθραυστικό, μόλις ολοκληρωθούν όλες οι προετοιμασίες, θα πλεύσει βόρεια γύρω από τη Σκανδιναβία στο νέο του λιμάνι στο Μούρμανσκ στις ακτές της Ρωσίας στη Θάλασσα Μπάρεντς.

Η Rosatomflot αναφέρει στη δήλωση Τύπου ότι το παγοθραυστικό θα αρχίσει να εργάζεται για τη σεζόν χειμώνα/άνοιξη 2022 για να σπάσει τον πάγο κατά μήκος της Βόρειας Θαλάσσιας Διαδρομής.

 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail