Ο Πούτιν ανακοίνωσε εκτόξευση salvo του υπερηχητικού Zircon

Freepen.gr - Εν μέσω εντάσεων με την Ουκρανία, ο ρωσικός υπερηχητικός πύραυλος Zircon εκτοξεύτηκε σε μια σειρά από αρκετούς πυραύλους αυξάνοντας τις δυνατότητές του να καταστρέφει εξαιρετικά προστατευμένους εχθρικούς σχηματισμούς, όπως ομάδες μάχης αεροπλανοφόρων.

«Έγινε εκτόξευση salvo του υπερηχητικού συστήματος Zircon απόψε ή σήμερα το πρωί», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σε κοινή συνεδρίαση του Κρατικού Συμβουλίου και του Συμβουλίου Επιστήμης και Παιδείας την Παρασκευή. «Οι δοκιμές πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία, άψογα», πρόσθεσε ο Πούτιν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «πρόκειται για ένα μεγάλο γεγονός στη ζωή της χώρας και ένα σημαντικό βήμα για τη βελτίωση της ασφάλειας της Ρωσίας, για την αύξηση της αμυντικής της ικανότητας».

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δεν έχει αποκαλύψει πού έγινε η εκτόξευση salvo ή πόσοι πύραυλοι συμμετείχαν στην εκτόξευση salvo.

Μια εκτόξευση Salvo - που σημαίνει πολλαπλοί πύραυλοι που στοχεύουν σε διαφορετικούς στόχους - ή τον ίδιο στόχο υψηλής αξίας - έχουν την ικανότητα να διεισδύουν στις πιο περίτεχνες αεροπορικές άμυνες. Ένας πύραυλος Zircon, που ταξιδεύει με ταχύτητα 8 ή 9 Mach, υποστηρίζεται ότι διεισδύει στο σύστημα ανίχνευσης του αμερικανικού αντιπυραυλικού συστήματος PATRIOT.

Μιλώντας για την εκτόξευση Zircon in salvo, ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Viktor Murakhovsky είπε σε συνέντευξή του στο Zvezda TV, «είναι πολύ πιο εύκολο να καταρρίψεις έναν μόνο πύραυλο και όταν μια εκτόξευση σάλβο γίνεται από έναν φορέα ή μια μαζική εκτόξευση από πολλούς φορείς, η διάσπαση του συστήματος αεράμυνας και πυραυλικής άμυνας (του εχθρού) είναι ένα απολύτως επιλύσιμο έργο».

Ο ρωσικός στρατός είχε αναφέρει την επιτυχή δοκιμαστική εκτόξευση του Zircon στις 16 Δεκεμβρίου από τη φρεγάτα του Βόρειου Στόλου Admiral Gorshkov στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης του κύκλου δοκιμών υπερηχητικών πυραυλικών όπλων.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail