Ο SAA ξεκίνησε επιχείρηση στο Deir Ezzor ως απάντηση στον πρόσφατο μακελειό του ISIS

Freepen.gr - Στις 3 Δεκεμβρίου, οι συριακές φιλοκυβερνητικές δυνάμεις ξεκίνησαν μια μεγάλης κλίμακας επιχείρηση σαρώματος κι εκκαθάρισης στη δυτική και βόρεια επαρχία του Ντέιρ Εζόρ.

Η επιχείρηση, της οποίας ηγείται ο Συριακός Αραβικός Στρατός (SAA) και οι Δυνάμεις Εθνικής Άμυνας (NDF), έχει σκοπό να απωθήσει πυρήνες του ISIS από την περιοχή.

Μόλις μια μέρα νωρίτερα, τρομοκράτες του ISIS έσφαξαν επτά εργάτες πετρελαίου, δύο τσοπάνηδες και έναν στρατιώτη του SAA σε ένα ψεύτικο σημείο ελέγχου που έστησαν στον δρόμο al-Madhul - al-Bu Juma'a στη δυτική ύπαιθρο του Deir Ezzor.

Οι τρομοκράτες σκότωσαν επίσης δύο φιλοκυβερνητικούς μαχητές σε μια επίθεση που στόχευε μια θέση των NDF στα περίχωρα της πόλης al-Masrab στη βόρεια ύπαιθρο του κυβερνείου.

Παραμένει ασαφές εάν οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις θα στηρίξουν τη νέα επιχείρηση στοχεύοντας κρησφύγετα του ISIS στη δυτική και βόρεια ύπαιθρο του Ντέιρ Εζόρ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail