Η Ινδία ο πρώτος ξένος αγοραστής του προηγμένου ρωσικού συστήματος αεράμυνας S-500;

Το σύστημα έχει σχεδιαστεί για να χτυπά όλα τα υπάρχοντα και μελλοντικά όπλα αεροδιαστημικής επίθεσης ενός πιθανού εχθρού σε όλα τα ύψη και τις ταχύτητες

Freepen.gr - Η Ινδία μπορεί να είναι ο πρώτος ξένος αγοραστής του πιο προηγμένου ρωσικού αντιαεροπορικού πυραυλικού συστήματος S-500 «Prometei», δήλωσε τη Δευτέρα ο Ρώσος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιούρι Μπορίσοφ στο τηλεοπτικό κανάλι RBC, μεταρίδει το ρωσικό πρακτορείο ΤΑΣΣ.

«Πέρα από κάθε αμφιβολία, μόλις παραδώσουμε αυτό το σύστημα στα στρατεύματά μας, η Ινδία θα είναι η πρώτη στη λίστα, εάν εκφράσει την επιθυμία της να αγοράσει αυτούς τους προηγμένους οπλισμούς», είπε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν η Ινδία θα είναι η πρώτη χώρα που θα αγοράσει το ρωσικής κατασκευής S-500.

Ο Ρώσος αντιπρόεδρος είπε επίσης ότι διαφωνεί με τα συμπεράσματα των ειδικών του Διεθνούς Ινστιτούτου Ερευνών για την Ειρήνη της Στοκχόλμης (SIPRI) πως οι μεγαλύτεροι Ρώσοι παραγωγοί όπλων είδαν τις πωλήσεις των όπλων τους να μειώνονται στην παγκόσμια αγορά όπλων.

"Σε αυτό το πλαίσιο, δε συμφωνώ με τα συμπεράσματά τους γιατί δεν λαμβάνουν υπόψη πολλά πράγματα που γνωρίζω. Δεύτερον, τα στατιστικά μας στοιχεία δείχνουν πως έχουμε ένα σταθερό βιβλίο μακροπρόθεσμων συμβάσεων που ξεπερνούν τα 50 δισεκατομμύρια δολάρια ενώ τα 13-15 δολάρια δισ. ήταν ο ετήσιος αριθμός των εξαγωγών μας τον τελευταίο καιρό. Οι κορυφαίοι εισαγωγείς μας έχουν μακροπρόθεσμα συμβόλαια μαζί μας», τόνισε ο Ρώσος αναπληρωτής πρωθυπουργός.

Η Ρωσία είναι έτοιμη να προσφέρει κυρίως νέους οπλισμούς στην παγκόσμια αγορά όπλων, είπε ο Μπορίσοφ. "Εννοώ τις καινοτομίες και τα συστήματα αεράμυνας όπου είμαστε μεταξύ των παγκόσμιων ηγετών. Αυτό αναφέρεται επίσης στο μελλοντικό Prometei. Προσφέρουμε στην πραγματικότητα ολόκληρη τη γκάμα των συστημάτων αεράμυνας στην αγορά σε σύγκριση με άλλες χώρες, από φορητά από άνθρωπο στην επιφάνεια έως πυραυλικά συστήματα αέρος πολλαπλών ρόλων  σε εκτοξευτές S-400. Έχουν αποδείξει την αποτελεσματικότητά τους στην πράξη σε πολλές περιπτώσεις, συμπεριλαμβανομένων όλων των τελευταίων στρατιωτικών συγκρούσεων. Απολαμβάνουν τη ζήτηση στην αγορά και οι πελάτες τα αγοράζουν με ευχαρίστηση", είπε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail