Η συνεργασία Ρωσίας-Ινδίας στη βιομηχανία διαμαντιών «αυξάνεται με ταχύτητα πυραύλων S-400»

11754907 / pixabay
Freepen.gr - Μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες επεξεργασίας διαμαντιών της Ινδίας χαιρέτισε τη συνεργασία της με τη Ρωσία στη βιομηχανία διαμαντιών, λέγοντας ότι «όλος ο κόσμος φοράει ρωσικά διαμάντια ινδικής κοπής».

Σύμφωνα με τον Arpit Narola, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Shree Ramkrishna Exports, μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες επεξεργασίας διαμαντιών της Ινδίας, η συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών σε αυτόν τον τομέα «μεγαλώνει και αναπτύσσεται με την ταχύτητα ενός πυραύλου S-400» γράφει το Russia Today.

«Αναπτύσσουμε ενεργά σχέσεις με τη Ρωσία. Παραλαμβάνουμε ακατέργαστες πέτρες υψηλής ποιότητας. Κόβουμε και γυαλίζουμε ρωσικά ακατέργαστα διαμάντια και τα στέλνουμε ως σετ για την κατασκευή κολιέ, σκουλαρίκια, βραχιόλια, δαχτυλίδια σε οίκους κοσμημάτων ή μεμονωμένους πελάτες σε όλο τον κόσμο», είπε ο Narola.

Η εταιρεία κοπής διαμαντιών εδρεύει στο Surat στη δυτική ινδική πολιτεία Γκουτζαράτ, που θεωρείται το κέντρο επεξεργασίας διαμαντιών της χώρας. Η βιομηχανία εξόρυξης διαμαντιών Surat επεξεργάζεται το 30% έως 35% των ρωσικών διαμαντιών. Λαμβάνουν επίσης ακατέργαστα διαμάντια από την Αφρική, καθώς και εγχώρια ορυχεία διαμαντιών.

Το ρωσο-ινδικό εμπόριο διαμαντιών τα τρία τρίμηνα του 2021 σχεδόν διπλασιάστηκε σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης ο εμπορικός εκπρόσωπος της Ρωσίας στην Ινδία, Alexander Rybas.

«Στα τέλη Σεπτεμβρίου 2021, ακατέργαστα διαμάντια αξίας περίπου 700 εκατομμυρίων δολαρίων αποστέλλονταν απευθείας από τη Ρωσία μόνο στην Ινδία», είπε ο Rybas.

Επίσης, μέρος του ρωσο-ινδικού εμπορίου διαμαντιών πραγματοποιείται μέσω τρίτων χωρών – έτσι, στην πραγματικότητα, ακόμη περισσότεροι ρωσικοί πολύτιμοι λίθοι καταλήγουν στα εργοστάσια κοπής διαμαντιών της Ινδίας.

Η Ινδία είναι το παγκόσμιο κέντρο κοπής ακατέργαστων διαμαντιών, όπου βρίσκεται πάνω από το 90% όλων των εγκαταστάσεων κοπής πολύτιμων λίθων στον κόσμο. Οι κύριοι αγοραστές περιλαμβάνουν τις ΗΠΑ, την Κίνα, τις χώρες του Περσικού Κόλπου και τη Σιγκαπούρη.

«Οι ινδικοί κόφτες είναι οι καλύτεροι. Αυτό αναγνωρίζεται από όλο τον κόσμο. Οι [ρωσικές] πέτρες σας είναι καλές. Ως εκ τούτου, η συνεργασία μας είναι φυσική», είπε ο Narola. Σημείωσε επίσης ότι η βιομηχανία διαμαντιών έχει επωφεληθεί από την πανδημία Covid-19, καθώς οι άνθρωποι που μπορούν να περνούν περισσότερο χρόνο με τα αγαπημένα τους πρόσωπα άρχισαν να επενδύουν σε κοσμήματα ως δώρα.

« Τα διαμάντια είναι [το πώς] μπορούμε να εκφράσουμε την αγάπη μας στην οικογένειά μας… Οι άνθρωποι άρχισαν να επενδύουν σε κοσμήματα, πολύτιμους λίθους. Ως εκ τούτου, υπήρχε μεγάλη ζήτηση στην αγορά και οι τιμές είναι σοβαρές, σε άνοδο περίπου τους τελευταίους 15 μήνες», είπε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail