Οι S-400 ενισχύουν σημαντικά την ικανότητα αεράμυνας της Ινδίας

Freepen.gr - Καθώς η παράδοση των ρωσικής κατασκευής πυραυλικών συστημάτων S-400 συνεχίζεται ομαλά, το ινδικό υπουργείο Άμυνας είπε ότι η εισαγωγή τους θα «βελτιώσει σημαντικά» την ικανότητα αεράμυνας του έθνους.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν θα επισκεφθεί την Ινδία για διμερή συνάντηση με τον Ινδό πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι στις 6 Δεκεμβρίου. Οι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας των δύο χωρών θα συμμετάσχουν σε συνάντηση υψηλού προφίλ 2+2.

Και οι πέντε κινητές μοίρες των άκρως αυτοματοποιημένων συστημάτων S-400 στο πλαίσιο της σύμβασης των 5,43 δισεκατομμυρίων δολαρίων που υπογράφηκε με τη Ρωσία τον Οκτώβριο του 2018 θα παραδοθούν σταδιακά έως το 2023. Μία ομάδα Ινδών τεχνικών ολοκλήρωσε εκπαίδευση σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας των συστημάτων τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους, ενώ μια άλλη βρίσκεται στη διαδικασία ολοκλήρωσης της εκπαίδευσής της.

Απειλή για κυρώσεις των ΗΠΑ

Η απειλή κυρώσεων βάσει του νόμου για την αντιμετώπιση των αντιπάλων της Αμερικής μέσω κυρώσεων (CAATSA) κατά της Ινδίας για την αγορά S-400 δε φαίνεται μεγάλη. Οι Γερουσιαστές των ΗΠΑ και οι Συμπρόεδροι της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του India Caucus, Mark Warner και John Cornyn προέτρεψαν τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν να παραιτηθεί από αυτές τις κυρώσεις, υποστηρίζοντας πως η Ινδία είναι ένας σημαντικός σύμμαχος και ότι η αγορά ρωσικού εξοπλισμού μειώνεται. Οι Warner και Cornyn πρόσθεσαν ότι ο Νόμος περί Εθνικής Άμυνας του FY19 (NDAA) επιτρέπει στον Πρόεδρο να εκδώσει απαλλαγή από κυρώσεις εάν κάτι τέτοιο είναι προς το εθνικό συμφέρον και εάν δεν επηρεάζει την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ, τις στρατιωτικές τους επιχειρήσεις και τα αμυντικά τους συστήματα.

Η Ινδία πρόσθεσε, «Η κυβέρνηση γνωρίζει όλες τις εξελίξεις που μπορεί να επηρεάσουν την προμήθεια αμυντικού εξοπλισμού. Η κυβέρνηση λαμβάνει κυρίαρχες αποφάσεις με βάση την αντίληψη της απειλής, τις επιχειρησιακές και τεχνολογικές πτυχές για να διατηρήσει τις Ένοπλες Δυνάμεις σε κατάσταση ετοιμότητας για να αντιμετωπίσουν ολόκληρο το φάσμα των προκλήσεων ασφαλείας. Οι παραδόσεις γίνονται σύμφωνα με τα συμβατικά χρονοδιαγράμματα».

* Πληροφορίες defenseworld.net

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail