POLARIS 2021 - Η Φ/Γ ΑΔΡΙΑΣ δίπλα στο CHARLES DE GAULLE στη φουρτουνιασμένη δυτική Μεσόγειο

Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 03 Δεκεμβρίου 2021, η πολυεθνική Αεροναυτική Άσκηση της Γαλλίας με την επωνυμία «POLARIS 2021», που πραγματοποιήθηκε στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Δυτικής Μεσογείου, με την συμμετοχή Ναυτικών Μονάδων της Γαλλίας, της Ελλάδας, του Ηνωμένου Βασιλείου, των ΗΠΑ, της Ισπανίας και της Ιταλίας.

Η «POLARIS 2021», στην οποία οι Ένοπλες Δυνάμεις συμμετείχαν με την Φρεγάτα ΑΔΡΙΑΣ, ήταν άσκηση τύπου LIVEX Δύναμης Κρούσης του Αεροπλανοφόρου «CHARLES DE GAULLE» (Carrier Strike Group – CSG) υπό τη Διοίκηση των Γαλλικών Ναυτικών Δυνάμεων, με σκοπό την παροχή προκεχωρημένης εκπαίδευσης στο σύνολο των ναυτικών μορφών πολέμου.

Η Άσκηση ξεκίνησε στις 18 Νοεμβρίου 2021, διεξήχθη σε 4 Φάσεις και περιελάμβανε εκπαίδευση εν όρμω και διεξαγωγή συντονιστικών συσκέψεων, εκπαίδευση εν πλω με διεξαγωγή τεχνικών αντικειμένων, εκτέλεση Τακτικού Παιγνίου, και τέλος απενημέρωση των συμμετεχόντων επί του πλοίου αμφίβιων επιχειρήσεων του Γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού «FS TONNERRE».

Η πραγματοποίηση της Άσκησης «POLARIS 2021» αποσκοπούσε στην βελτίωση του επιπέδου εκπαίδευσης και μαχητικής ικανότητας των συμμετεχόντων ως προς την αντιμετώπιση σύγχρονων απειλών, με παράλληλη επαύξηση του επιπέδου διαλειτουργικότητάς τους. Η δε συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτήν εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό του ΓΕΕΘΑ ως προς τις διεθνείς συνεργασίες των Ενόπλων Δυνάμεων, και ενισχύει την διμερή στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας – Γαλλίας στο πλαίσιο της εγκαθίδρυσης Στρατηγικής Εταιρικής σχέσης στην Άμυνα και την Ασφάλεια και σε συνέχεια της πρόσφατης επίσημης επίσκεψης του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στη Γαλλία.







Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail