Σοβαρή απόφαση της Ιαπωνίας για τα εμβόλια με Moderna και Pfizer για τις παρενέργειες

Freepen.gr - Το υπουργείο Υγείας της Ιαπωνίας κατέγραψε τη φλεγμονή του καρδιακού μυός (μυοκαρδίτιδα) και του περικαρδίου (περικαρδίτιδας) σε νεότερους άνδρες ως πιθανές σοβαρές παρενέργειες των εμβολίων για τον COVID-19 Moderna και Pfizer.

Όπως γράφει η ΝΗΚ από τις 14 Νοεμβρίου, από κάθε ένα εκατομμύριο άνδρες που έκαναν το εμβόλιο Moderna, τέτοιες ανεπιθύμητες ενέργειες αναφέρθηκαν σε 81,79 άνδρες ηλικίας 10 έως 19 ετών και 48,76 άνδρες στα 20 τους.

Τα νούμερα ήταν 15,66 και 13,32 αντίστοιχα για όσους είχαν το εμβόλιο Pfizer.

Το υπουργείο συγκρότησε επιτροπή εμπειρογνωμόνων το Σάββατο και πρότεινε προειδοποίηση για τον κίνδυνο με την εκτύπωση «σοβαρών παρενεργειών» στα έγγραφα που επισυνάπτονται στα εμβόλια.

Θα απαιτήσει επίσης από τα νοσοκομεία να αναφέρουν λεπτομερώς περιστατικά που αφορούν άτομα που εμφάνισαν τα συμπτώματα εντός 28 ημερών από τον εμβολιασμό, σύμφωνα με το νόμο.

Το σχέδιο εγκρίθηκε από την επιτροπή και το υπουργείο θα ενημερώσει τους δήμους.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail