Τα Mirage 2000-9 των ΗΑΕ θα καταλήξουν στην Ελλάδα;

Freepen.gr - Ο γνωστός αναλυτής Paul Iddon με άρθρο του στο Forbes με τίτλο "More Countries Are Seeking Second-Hand Fighter Jets" (Περισσότερες χώρες αναζητούν μεταχειρισμένα μαχητικά αεροσκάφη) σημειώνει μεταξύ άλλων κατά τη σχετική αναφορά του:

Επί του παρόντος, η Ελλάδα αναβαθμίζει εκτενώς τον υπάρχοντα στόλο F-16 και Mirage 2000. Τον περασμένο Ιανουάριο, η Ελλάδα παρήγγειλε επίσης 18 Rafales από τη Γαλλία, 12 από τα οποία είναι μεταχειρισμένα, σε μια συμφωνία 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ (περίπου 2,8 δισεκατομμύρια δολάρια).

Το Σεπτέμβριο, ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αποκάλυψε ότι η νοτιοευρωπαϊκή χώρα θα αγόραζε άλλα έξι, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 24.

Τον Ιούλιο, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ χλεύασε την στρατιωτική συσσώρευση της Ελλάδας όταν είπε: «Δεν είναι δυνατό να αλλάξει η ισορροπία ισχύος με μερικά μεταχειρισμένα αεροσκάφη».


Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, που μόλις παρήγγειλαν 80 κομψά γυαλιστερά νέα αεροσκάφη Rafale F4 από τη Γαλλία, ενδέχεται επίσης να πουλήσουν τα αναβαθμισμένα Mirage 2000 στην Ελλάδα, με την οποία έχουν συνάψει αμυντικό σύμφωνο, στο εγγύς μέλλον.

* photo: https://www.itamilradar.com/2020/05/07/uae-mirages-deployed-in-egypt/

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail