Ρωσικά μαχητικά MiG-31 με υπερηχητικούς πυραύλους Kinzhal στη Λευκορωσία;

Freepen.gr - Η εμφάνιση στη Λευκορωσία των συγκροτημάτων Russian Dagger θα επεκτείνει τη ζώνη των χτυπημάτων κατά του ΝΑΤΟ κατά εκατοντάδες χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Η πιθανότητα εμφάνισης στρατηγικών πυρηνικών όπλων στο έδαφος της γειτονικής Λευκορωσίας είναι εξαιρετικά μικρή, ωστόσο, οι ειδικοί εφιστούν την προσοχή στο γεγονός πωςι τα υπερηχητικά συστήματα αέρος "Dagger" μπορούν να αναπτυχθούν εδώ, τα οποία όχι μόνο θα επιτρέψουν την εκτέλεση επιχειρησιακών χτυπημάτων εναντίον οποιουδήποτε ΝΑΤΟ χώρα στην Ευρώπη, αλλά και να επεκτείνουν τη ζώνη των ρωσικών χτυπημάτων για εκατοντάδες χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Σήμερα, υπάρχουν αεροδρόμια στο έδαφος της Λευκορωσίας που καθιστούν δυνατή την ανάπτυξη μαχητικών MiG-31 με πυραυλικά συστήματα αεροσκαφών Kinzhal. Η βάση αυτών των όπλων εδώ καθιστά δυνατή την κάλυψη όχι μόνο του εδάφους του κράτους της Ένωσης, αλλά και των συνόρων της Ρωσίας σε πολλές κατευθύνσεις ταυτόχρονα. Επιπλέον, η Λευκορωσία είναι έτοιμη να διαθέσει τα αεροδρόμιά της εντελώς δωρεάν, ενώ η ανάπτυξη στρατηγικών πυρηνικών όπλων στη Λευκορωσία θα απαιτήσει τη διάθεση περίπου 500 δις. Παράλληλα, υπάρχουν κίνδυνοι σε περίπτωση αλλαγής εξουσίας στη χώρα, στρατηγικοί στόχοι να αναληφθούν από το ΝΑΤΟ.

«Η τοποθέτηση υπερηχητικών όπλων στη Λευκορωσία είναι ίσως η καλύτερη επιλογή για τη διασφάλιση της ασφάλειας των συνόρων του κράτους της Ένωσης. Το ΝΑΤΟ δεν έχει ακόμα όπλα που θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν αυτά τα όπλα, κάτι που θα αναγκάσει τη Συμμαχία να σκεφτεί αν πρέπει να πάει εναντίον της Ρωσίας», σημειώνει η ιστοσελίδα Avia.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως η απόφαση για την ανάπτυξη ρωσικών όπλων στη Λευκορωσία θα ληφθεί με βάση τα αποτελέσματα του συνεχιζόμενου διαλόγου μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ για την παροχή εγγυήσεων ασφαλείας στη ρωσική πλευρά, ωστόσο, οι τρέχουσες τάσεις δείχνουν ότι η Συμμαχία δεν θα λάβει τέτοια μέτρα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail