Υποδοχή ήρωα επεφύλαξε το Σίδνεϊ στον Έλληνα παγκόσμιο πρωταθλητή George Kambosos jnr

Υποδοχή ήρωα επεφύλαξαν σήμερα εκατοντάδες Έλληνες  του Σίδνεϊ στον παγκόσμιο πρωταθλητή πυγμαχίας George Kambosos jnr.

Από: neoskosmos.com

Με ελληνικές σημαίες και συνθήματα στα ελληνικά οι ομογενείς δημιούργησαν μια εκρηκτική ατμόσφαιρα στο  αεροδρόμιο.

Ο ίδιος πριν μπει στο αεροπλάνο για να επιστρέψει στην Αυστραλία είπε σε αμερικανικό δίκτυο ότι ονειρεύεται να αγωνιστεί στη Μελβούρνη και συγκεκριμένα  στο Marvel Stadium παρουσία 80.000 Ελλήνων θεατών «μιας και η Μελβούρνη είναι η μεγαλύτερη ελληνική πόλη εκτός Ελλάδας» όπως γράφουν τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης.

Βγαίνοντας από το αεροπλάνο δεν έκρυβε την συγκίνηση του από την υποδοχή που του επιφύλαξαν οι ομογενείς.


ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ

Ο Τζορτζ Καμπόσος, Αυστραλός με ελληνική καταγωγή, είναι ο νέος πρωταθλητής κόσμου στην πυγμαχία, στην κατηγορία ελαφρών βαρών.

Η πυγμαχία στην κατηγορία των ελαφρών βαρών έχει νέο παγκόσμιο πρωταθλητή από το Σάββατο (27/11) το βράδυ, τον Τζορτζ Καμπόσος τζούνιορ.

Αν το επώνυμο σας κάνει «κλικ», έχετε μαντέψει σωστά καθώς ο 28χρονος Αυστραλός πυγμάχος είναι Έλληνας τρίτης γενιάς, καθώς ο παππούς του ήταν από τη Σπάρτη.

Ο Καμπόσος σε έναν συγκλονιστικό αγώνα στο Hulu Theater του Madison Square Garden της Νέας Υόρκης νίκησε δίκαια με πλειοψηφική απόφαση τον Τεόφιμο Λόπεζ και έγινε ο νέος παγκόσμιος πρωταθλητής στα ελαφρά κιλά.

Με καταγωγή από την Ελλάδα, από τη μεριά του πατέρα του, ο Καμπόσος είναι περήφανος για την ελληνική καταγωγή του και δη από τη Σπάρτη.

Μετά τον αγώνα με τον Λόπεζ, εμφανίστηκε με τη σημαία της Αυστραλίας και της Ελλάδας, ενώ αφιέρωσε τη νίκη στον Έλληνα παππού του, Τζορτζ Καμπόσος, που έφυγε από τη ζωή πριν από δύο μήνες.

«Πίστεψα στον εαυτό μου και στήριξα τον εαυτό μου. Αφιερώνω την νίκη στον παππού μου, τον Τζορτζ Καμπόσος, ο οποίος πέθανε πριν από δύο μήνες, αλλά ξέρω ότι είναι εδώ μαζί μου.

Επίσης στα παιδιά μου, σε όλη την οικογένειά μου, στον πατέρα μου. Ξεχάστε τα όλα αυτά, τα παιδιά μας είναι ό,τι πιο σημαντικό έχουμε» ανέφερε πάνω στο ρινγκ.

«Στις φλέβες μου τρέχει αίμα από την Αρχαία Σπάρτη»

O «ferocious» (=τρομακτικός), όπως είναι το παρατσούκλι του, μιλάει σπαστά ελληνικά είναι χριστιανός ορθόδοξος και σε παλιότερη συνέντευξη του έχει εκφράσει την αγάπη του για την Ελλάδα.

«Προπονούμαι όπως οι Σπαρτιάτες, είμαι μαχητής. Ο τρόπος που ζούσαν, ο τρόπος που προπονούνταν κάθε μέρα αποτελούν την ιδεολογία μου. Έτσι κάθε φορά είμαι 100% έτοιμος για κάθε μάχη. Είτε θα σκοτώσω είτε θα σκοτωθώ.

Στο αριστερό μου χέρι είναι ελληνικά ορθόδοξα σύμβολα. Στο δεξί μου χέρι έχω γραμμένο το “Μολών Λαβέ”. Το είπαν οι Σπαρτιάτες όταν οι Πέρσες θέλησαν να τους κατακτήσουν. Επίσης έχω τατουάζ που γράφει: “Δεν κάνω πίσω ποτέ, δεν παραδίνομαι ποτέ”», έχει πει.

To bullying τον έκανε πυγμάχο

Όπως έχει πει και ο ίδιος, όταν ήταν παιδί τον κορόιδευαν για τα κιλά του και στην ηλικία των 11 ετών ξεκίνησε την πυγμαχία.

Παράλληλα έπαιζε και ράγκμπι, όπου ήταν και πολύ καλός, όμως τελικά αποφάσισε να αφοσιωθεί στην πυγμαχία, έχοντας ρεκόρ 85% νίκες ως ερασιτέχνης.

Το 2013 σε ηλικία 19 ετών έκανε ντεμπούτο στην επαγγελματική πυγμαχία και τρία χρόνια μετά ήταν ήδη πρωταθλητής Ωκεανίας.

Ο Καμπόσος το 2018 έκανε το ντεμπούτο του στις ΗΠΑ αλλά για τον ίδιο πολύ σημαντική στιγμή ήταν ο ερχομός του στην Αθήνα το 2019 όταν στο κατάμεστο κλειστό του Γαλατσίου νίκησε τον Ρίτσαρντ Πένα.

Σε 20 αγώνες παραμένει αήττητος, έχοντας 10 νίκες με νοκ άουτ και 10 με απόφαση.

 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail