Κούρδοι και Κούρδισσες εξαφάνισαν τουρκικό φυλάκιο μαζί με το...περιεχόμενό του

Freepen.gr -
Το Κέντρο Τύπου των Δυνάμεων Λαϊκής Άμυνας (HPG) εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τις τελευταίες ενέργειες των ανταρτών και τις επιθέσεις του τουρκικού στρατού στις Ζώνες Άμυνας Medya που ελέγχονται από τους αντάρτες στο νότιο Κουρδιστάν (βόρειο Ιράκ).

Οι αντάρτες του HPG και οι αντάρτισσες του YJA Star πραγματοποίησαν ενέργεια κατά τουρκικής στρατιωτικής θέσης στο Girê Lêlkan στην περιοχή Xakurkê. Η θέση καταστράφηκε μαζί με τους στρατιώτες που βρίσκονταν σε αυτήν.

Η ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή σημειώνει:

«Στις 5 Δεκεμβρίου στις 14:20, μια τουρκική στρατιωτική θέση στο λόφο Lêlkan, Xakurke χτυπήθηκε από τις δυνάμεις μας σε συντονισμένη δράση ανταρτών από δύο πλευρές. Η θέση καταστράφηκε μαζί με τους στρατιώτες που βρίσκονταν σε αυτήν.

Το μεσημέρι της 7ης Δεκεμβρίου, τουρκικά drones στοχοποιήθηκαν από τις δυνάμεις μας στην περιοχή Cîloyê Biçûk στην περιοχή Zap. Μετά από επέμβαση των δυνάμεών μας, τα drones χρειάστηκε να αποσυρθούν από την περιοχή.

Στις 9 Δεκεμβρίου, μεταξύ 09:45 και 10:00, ο τουρκικός στρατός βομβάρδισε σφοδρά τις περιοχές Kûnîşka, Girê Şehîd Fedakar και Şehîd Şahan στην περιοχή Zap και οι περιοχές Şehîd Rûstem και Saca βομβαρδίστηκαν από μαχητικά αεροσκάφη μεταξύ 19:00. και 19:10.

Ο τουρκικός στρατός, ο οποίος δέχθηκε ισχυρό πλήγμα από την Επαναστατική Επιχείρηση που διεξήγαγε το Αντάρτικο για την Ελευθερία του Κουρδιστάν στην περιοχή του Zap, θέλει να καλύψει την ήττα του με αεροπορικές επιδρομές μεγάλης κλίμακας κατά της περιοχής Zap. Δεν είχαμε θύματα κατά τη διάρκεια αυτών των μάταιων επιθέσεων που πραγματοποιήθηκαν απελπισμένα από το αποικιακό τουρκικό κράτος.

Η επιχείρηση εισβολής που ξεκίνησε στις 18 Νοεμβρίου μετά από αεροπορικές επιδρομές μεγάλης κλίμακας του τουρκικού στρατού στην περιοχή Şehîd Ehmed του Xakurkê συνεχίζεται. Λεπτομερείς πληροφορίες για την επιχείρηση θα κοινοποιηθούν σύντομα στο κοινό.

Στις 7 Δεκεμβρίου, μεταξύ 12:00 και 13:00, ο τουρκικός στρατός βομβάρδισε την περιοχή Şehîd Şerif στην περιοχή Xakurkê με μαχητικά αεροσκάφη».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail