Η Ουκρανία θα κατασκευάσει δύο νέες ναυτικές βάσεις στον Εύξεινο Πόντο

Freepen.gr - Η Ουκρανία ξεκινά την κατασκευή δύο ναυτικών βάσεων στο Μπερντιάνσκ και στο Οτσάκοφ, - δήλωσε ο επικεφαλής του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας Αλεξέι Ρέζνικοφ.

«Ξεκινάμε να υλοποιούμε το πρακτικό μέρος της κατασκευής δύο ναυτικών βάσεων στο Μπερντιάνσκ και στο Οτσάκοφ στο πλαίσιο συμφωνιών με το Ηνωμένο Βασίλειο», είπε κατά τη διάρκεια ομιλίας στο Verkhovna Rada.

Νωρίτερα, η Βρετανία παρουσίασε στην Ουκρανία μια συμφωνία πλαίσιο για δάνειο 1,7 δισεκατομμυρίων λιρών για τη χρηματοδότηση συμβάσεων για την αγορά όπλων και την κατασκευή ναυτικών υποδομών.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelenskyy έχει θέσει ως προτεραιότητα την κατασκευή ενός ισχυρού ουκρανικού ναυτικού με σύγχρονα όπλα και πλοία κάτι που ανακοίνωσε τον περασμένο Ιούλιο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail