Τουρκία και Ρωσία προτρέπουν τους Κούρδους της Συρίας να τα βρουν τη Δαμασκό

ΑFΡ
Freepen.gr -
Η Τουρκία και η Ρωσία πιέζουν τους Κούρδους της Συρίας στο βόρειο τμήμα της χώρας να συνεργαστούν με την κυβέρνηση της Δαμασκού στο νότο, ανέφερε την Τετάρτη το Reuters.

Οι δύο χώρες εξέδωσαν κοινή δήλωση με το Ιράν, ανακοινώνοντας υποστήριξη για την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας και εκφράζοντας ανησυχία για τις αυτονομιστικές ομάδες σε περιοχές που ελέγχονται από τους Κούρδους στα ανατολικά του ποταμού Ευφράτη.

Η Δαμασκός δεν έχει δείξει καμία προθυμία να συζητήσει προτάσεις κουρδικών ομάδων. Οι επιλογές που παρουσιάζονται από τους Κούρδους ηγέτες περιλαμβάνουν ομοσπονδιακές λύσεις για τη χώρα.

Εν τω μεταξύ, η Ρωσία απέτρεψε μια στρατιωτική εισβολή στην περιοχή από την Τουρκία και αύξησε τις αεροπορικές επιδρομές σε ομάδες ανταρτών που υποστηρίζει η Τουρκία, ανέφερε το Reuters.

Η Άγκυρα θεωρεί τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), που συμμάχησαν με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Διεθνή Συνασπισμό κατά του ISIS, ως προέκταση του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), μιας ένοπλης ομάδας που μάχεται για την κουρδική αυτονομία στην Τουρκία εδώ και τέσσερις δεκαετίες και έχει χαρακτηριστεί τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail