Περί Μόσιαλου και... γαλάζιας υποκρισίας

Όλη αυτή η συζήτηση για τον Μόσιαλο, τον δήθεν προοδευτικό υπουργό του Παπανδρέου, από τους γνωστούς αποτυχημένους κηπουρούς του, είναι ηλίθια.

Από: antinews.gr / Του Αδέξιου Δεξιού

Και είναι ηλίθια όχι γιατί η ανάρτησή του που προσβάλλει την Παναγία δεν είναι κάτι σοβαρό. Το αντίθετο.

Είναι ηλίθια συζήτηση γιατί ακόμη και αυτοί που αντέδρασαν τόσο έντονα, κάποιοι «επαγγελματίες» θρησκευόμενοι, απλά το έκαναν για να μη χάσουν τα ψηφαλάκια.

Είναι οι ίδιοι που δεν έχουν τον θεό τους με άλλα, πιο βασικά γεγονότα. Οι ίδιοι που ξεπούλησαν ιδέες και πολιτικές για τις οποίες ψηφίστηκε η Νέα Δημοκρατία.

Εντάξει, διυλίζουμε τον κώνωπα και καταπίνουμε την κάμηλο. Όλοι αυτοί οι βουλευτές και υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας που… εξερράγησαν με τον Μόσιαλο, που ήταν και που είναι στην υπόθεση του Μακεδονικού;

Που ήταν και που είναι στην άλωση της Δεξιάς παράταξης από τους παλαιοπασόκους αλλά και τα νεόκοπα στελέχη της πασοκικής περιόδου που βρήκαν ελεύθερο πεδίο και αλωνίζουν εντός κι εκτός του Μαξίμου;

Πρόκειται για μια βαθιά υποκριτική στάση η οποία ουσιαστικά τι λέει; Ας χτυπήσουμε τον Μόσιαλο και τις δήθεν προοδευτικές ανοησίες του, έτσι για να μη χάσουμε το χριστεπώνυμο κοινό, που ψηφίζει και που το χρειαζόμαστε.

Εμ δε γίνεται έτσι πολιτική. Ούτε ο Άδωνις, ούτε ο Μπογδάνος, ούτε ο Κυρανάκης, ούτε η Κεραμέως που αντέδρασαν, δεν έχουν τη φωλιά τους λερωμένη.

Διότι πιστός στις απόψεις σου, πιστός στις θέσεις της ΝΔ (της κανονικής, όχι της fake) σημαίνει να μην επιλέγεις τις μάχες που δίνεις. Να μην επιλέγεις τα θέματα που σου δίνουν ψήφους.

Αλλά όλα, ακόμη κι εκείνα που πάνε κόντρα στην κεντρική γραμμή, που δεν είναι δημοφιλή και που μπορεί να σε ρίξουν στα Τάρταρα.

Αυτό πρέπει να κάνουν οι πολιτικοί, κι όχι να δίνουν μάχες χαρακωμάτων για τα μάτια του κόσμου.

Και η Εκκλησία από την άλλη; Σιγά την αντίδραση. Ειδικά από τη στιγμή που έχει επιλέξει να πατάει σε δύο βάρκες, την ώρα που πεθαίνουν χιλιάδες από τον κορονοϊό.

Δεν μπορεί να κάνει πίσω ο Ιερώνυμος σε μια σειρά από πράγματα που γίνονται αλλά να αντιδρά έτσι σε μια ανοησία. Εδώ χρειάζεται να επιλέγεις τις μάχες που πρέπει να δίνεις.

Όσο για τον Μόσιαλο, εδώ ισχύει αυτό που είχε πει κάποτε ο Γέρος Γεώργιος Παπανδρέου «Ποιος το είπε; Α, δεν έχει καμιά σημασία».

Ο Μόσιαλος έχει αποτύχει σε αρκετές προβλέψεις που έκανε για τον κορονοϊό. Δεν τον κάνει αυτό κακό επιστήμονα, κι άλλοι έχουν πέσει έξω με την πανδημία.

Αλλά κι αυτός; Δεν σταματάει να μιλάει. Κάθε μέρα αναρτήσεις, μελέτες, αναλύσεις, ποσταρίσματα. Κάθε μέρα να βρίσκεται στην επικαιρότητα λες και θέλει να μην ξεχαστεί και να έχει πάντα μια θέση στο δημόσιο λόγο.

Εντάξει, ο Μητσοτάκης έχει επιλέξει να αξιοποιεί κάθε πασόκο, πετυχημένο ή αποτυχημένο. Το βλέπουμε συνεχώς αυτό. Αλλά και αυτοί ας κάνουν λίγο κράτει.

Μοιάζει με την παροιμία «δώσε θάρρος στο χωριάτη να σου ανέβει στο κρεβάτι».

Ας μην μιλάνε για να μην προκαλούν. Κι όταν προκαλούν οφείλει και ο Κυριάκος να τους στέλνει στα αζήτητα.

Δεν έχει ανάγκη καμιά Νέα Δημοκρατία και καμιά κυβέρνηση κανέναν αποτυχημένο άνθρωπο του Γιώργου Παπανδρέου.

Στελέχη που χαντάκωσαν τον αποτυχημένο έτσι κι αλλιώς γιο του Ανδρέα, δεν χρειάζεται να χαντακώσουν και τη ΝΔ.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail