«Υποχρεωτικότητα», επικίνδυνοι «λαγοί» και ντίλερ

Μέσα στο ειδικό καθεστώς που οικοδομείται με πρόσχημα την πανδημία, προωθούνται συνεχώς πιο αντιδημοκρατικά, έως και φασιστικά μέτρα απέναντι στις κοινωνίες και τους ανθρώπους ως πρόσωπα και πολίτες. Οι τιμωρητικές πολιτικές πηγαίνουν αγκαζέ με τον οικονομικό εξαναγκασμό, τα πρόστιμα, τις ποινές, τον περιορισμό, τον τεχνητό διχασμό, το νομοθετικά κατοχυρωμένο ακαταδίωκτο όλων των υπευθύνων, την κατάργηση του δημόσιου χώρου.

Από: edromos.gr

Η πιο φτηνή και κυνική προπαγάνδα με την ποδιά της ιατρικοποίησης της ζωής: καλλιέργεια φόβου και τρόμου σε υστερικές διαστάσεις, χαρακτηρισμός της πανδημίας κατά πώς βολεύει κάθε στιγμή, είτε ως «πανδημία νέων» τον Σεπτέμβριο, είτε τώρα (με επίσημο πρωθυπουργικό λόγο) ως «πανδημία ανεμβολίαστων». Ο πρωθυπουργός έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ: διαφημιστικών εμφανίσεων με τον κύριο Μπουρλά της Pfizer και με τον χαρακτηρισμό ως «ψεκασμένων» και «τσαρλατάνων» ενός μεγάλου μέρους του πληθυσμού.

Αλλά ο κ. Μητσοτάκης είναι και «λαγός». Πληροφορημένος, όπως είναι, αρέσκεται να προαναγγέλλει και να εμφανίζεται ως πρώτος εμπνευστής και εισηγητής, τόσο του πιστοποιητικού εμβολιασμού, όσο και, τώρα, της υποχρεωτικότητας που επελαύνει. Τα ξεστομίζει περίπου μια βδομάδα πριν αναγγελθούν ως επίσημη πολιτική από όλα τα όργανα της ευρωπαϊκής παγκοσμιοποίησης, και καμαρώνει ως τάχα «πρωτοπόρος».

Ολόκληρη η Ευρώπη ντύνεται με τα χρώματα της «υποχρεωτικότητας» ακριβώς ένα χρόνο μετά τις τυμπανοκρουσίες ότι με τον εμβολιασμό θα τεθεί τέρμα στην πανδημία, και μετά από δύο χρόνια πανδημίας που στοίχισαν εκατομμύρια θανάτους στην Ευρώπη μέχρι σήμερα. Η νέα κυβέρνηση της Γερμανίας (όλες οι συνιστώσες που τη συναποτελούν) δηλώνουν ανοικτά πως είναι υπέρ της υποχρεωτικότητας, για να ακολουθήσουν όλοι οι εξαρτώμενοι από την Γερμανική ηγεμονία πολιτικοί και θεσμικοί εκπρόσωποι. Όλο το task force της Ευρώπης (Ντράγκι, Μακρόν, Σολτς, Φον Ντερ Λάιεν κ.λπ.) επεκτείνουν την υποχρεωτικότητα σε όλο και μεγαλύτερα σύνολα των πληθυσμών τους, σαν αντίβαρο στην αναποτελεσματική και λαθεμένη (με τρομακτικές απώλειες) υγειονομική πολιτική που ακολούθησαν προ πανδημίας, και ιδιαίτερα εν μέσω πανδημίας. Αμετανόητοι, προχωρούν στην ίδια γραμμή επίθεσης σε ολόκληρη την κοινωνία, τη δημοκρατία, τη βιοηθική, τα ατομικά και συνταγματικά δικαιώματα, επιβάλλοντας μια διαρκή κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Για ποιο λόγο; Όχι για να προστατέψουν την υγεία των λαών της Ευρώπης. Ούτε κατά διάνοια! Αλλά για να δημιουργήσουν όρους για την επιβολή μαζικών απολύσεων, μέσω της αναστολής εργασίας, για την εμπέδωση του φόβου και τρόμου ώστε να προχωρήσει ο Μεγάλος Μετασχηματισμός προς τον ψηφιακό καπιταλισμό και την κοινωνία της γενικής επιτήρησης. Στο πλαίσιο αυτό η αστική δημοκρατία δίνει τη θέση της στη «μεταδημοκρατία» και τον ολοκληρωτισμό.

Αναλογιστείτε μόνο όσα έχουμε υποστεί μέχρι σήμερα: Λοκντάουν, απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 9 το βράδυ, αποστολή SMS για να βγούμε από το σπίτι, πρόστιμα, στρίμωγμα στα ΜΜΜεταφοράς, καθημερινό βομβαρδισμό φόβου, τρόμου και θανάτου από τα ΜΜΕ, απαγόρευση συγκεντρώσεων, διάπλατο άνοιγμα στον τουρισμό κάθε σεζόν, κλείσιμο σχολείων και ΑΕΙ, διάδοση της τηλεργασίας και τηλεκπαίδευσης, ποινικοποίηση διαφορετικών απόψεων για την πανδημία και τη διαχείρισή της, ανακήρυξη των ανεμβολίαστων σε εσωτερικό εχθρό της κοινωνίας, αποκλεισμό τους από κάθε δραστηριότητα και χώρο, απολύσεις τους και άρση της ασφάλισής τους, πριμοδότηση των εμβολιασμένων στο να μην παίρνουν κανένα μέτρο στα κέντρα διασκέδασης, κτύπημα της εστίασης και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, επίδειξης ταυτότητας και πιστοποιητικού σε όλους και παντού… Και τώρα ήρθε το 100άρι ανά μήνα σε κάθε πολίτη άνω των 60 που δεν έχει εμβολιαστεί (το οποίο ίσως επεκταθεί σαν μέθοδος). Η δε προστασία που προσφέρουν τα εμβόλια, τώρα επισήμως διακηρύσσεται ως ολιγόμηνη (κάνουν λόγο για 4 μήνες), οι θάνατοι εμβολιασμένων με 2 δόσεις δεν είναι σπάνιο φαινόμενο, και ο ιός μεταδίδεται από/και σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.

Παλιότερα θα επαναλάμβαναν τη γνωστή φράση: «Υπάρχει κάτι σάπιο στο βασίλειο της Δανιμαρκίας». Παλιότερα…

Το μεγάλο θράσος βρίσκεται στη δικαιολόγηση του 100άρικου: Τα έσοδα από αυτό θα πάνε στην ενίσχυση των νοσοκομείων, λένε. Πρώτα τα διαλύουν, μετά τα υποστελεχώνουν, μετά τα κλείνουν, ύστερα μειώνουν τις δαπάνες για την υγεία κ.ο.κ. Και τώρα ο Μητσοτάκης, ο Πλεύρης και τα «άλλα τα παιδιά» της κυβέρνησης, τα «ενισχύουν» με το χαράτσι που ρίχνουν στους άνω των 60 (για το καλό τους, ή για να προχωρήσουν οι παραγγελίες των εμβολίων;) Άλλος ανεκδιήγητος Έλλην, ο Μαργαρίτης Σχοινάς, επίτροπος της Ε.Ε., μιλά την «ανοικτή» γλώσσα του Μπουρλά: Έχουμε κάνει παραγγελίες εμβολίων για το 2022 και το 2023, δεν μπορούμε να προχωρήσουμε τώρα σε μαζικές παραγγελίες των φαρμάκων που θεραπεύουν αποτελεσματικά στα πρώτα στάδια. (δηλώσεις στον ΣΚΑΪ, 25/11). Τι παραπάνω θα έλεγε ένας καλός ντίλερ;

Ποιος πιστεύει ακόμα ότι όλα αυτά γίνονται για το καλό μας;

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail