Πούτιν - Σίσι συζήτησαν για την κατασκευή πυρηνικού σταθμού και τη ρωσική βιομηχανική ζώνη

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν και ο Αιγύπτιος ομόλογός του, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι αντάλλαξαν εγκάρδιες ευχές για το νέο έτος που πλησιάζει.

Συνέχισαν τη συζήτηση για τρέχοντα ζητήματα στις ρωσοαιγυπτιακές σχέσεις. Οι ηγέτες επαίνεσαν το τρέχον επίπεδο διμερούς συνεργασίας σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένης της κατασκευής του πρώτου πυρηνικού σταθμού Al Dabaa της Αιγύπτου και της δημιουργίας ρωσικής βιομηχανικής ζώνης στην περιοχή της διώρυγας του Σουέζ.

Εξέφρασαν την ικανοποίησή τους που η Αίγυπτος θα λάβει μέρος στο Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης τον Ιούνιο του 2022 ως φιλοξενούμενη χώρα.

Οι πρόεδροι συζήτησαν επίσης διάφορα διεθνή θέματα. Η Ρωσία και η Αίγυπτος αναγνώρισαν πως έχουν παρόμοιες προσεγγίσεις για την επίτευξη πολιτικής διευθέτησης στη Λιβύη.

Βλαντιμίρ Πούτιν και Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι συμφώνησαν να διατηρήσουν στενή επαφή.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail