Καζάνι που βράζει η «γαλάζια» κοινοβουλευτική ομάδα, με ευθύνη Μητσοτάκη

Μπορεί να μην έχει γίνει ακόμα η έκρηξη που θα παρασύρει τα πάντα, όμως η σοβούσα κρίση στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. και για την ώρα δεν δείχνει να μπορεί να συμμαζευτεί.

Από: newsbreak.gr

Οι βουλευτές έχουν φτάσει στα όριά τους, όχι μόνο γιατί εδώ και δυόμισι χρόνια ο ρόλος τους, με ευθύνη του πρωθυπουργού, έχει περιοριστεί στο να ψηφίζουν απλώς τα νομοσχέδια που ετοιμάζει το επιτελικό κράτος του Μαξίμου, με τους εκ μετεγγραφής και σημιτικής προελεύσεως υπουργούς και συνεργάτες του πρωθυπουργού, αλλά και γιατί στο τέλος αυτοί καλούνται να υπερασπίζονται τις αποτυχημένες πολιτικές και τις κυβερνητικές αρρυθμίες, για τις οποίες δεν έχουν ευθύνη.

Όπως γίνεται τώρα με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και το πρόστιμο των 100 ευρώ, που καλούνται να υπερασπιστούν, αν και ο εμπνευστής του μέτρου φέρεται ότι είναι ο πολυπράγμων υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, με τις πολλές και συχνές άστοχες παρεμβάσεις του. Επιπλέον, παρότι το κυβερνητικό σχήμα μαζί με το αρχικό έχει αλλάξει μέχρι στιγμής τέσσερις φορές, βλέπουν να υπερισχύουν οι εξωκοινοβουλευτικοί, που ξεπερνούν τους 20 αυτή τη στιγμή και να μην αξιοποιούνται αυτοί που δίνουν τη μάχη καθημερινά.

Για να ελέγξει την κατάσταση πριν να είναι αργά, ο πρωθυπουργός, όπως αποκάλυψε χθες ο Μανώλης Κοττάκης στη «δημοκρατία», επιστράτευσε την αδερφή του Ντόρα Μπακογιάννη, την εγκατέστησε στο προσωπικό του γραφείο στη Βουλή και της ανέθεσε άτυπα, αλλά επί της ουσίας τον συντονισμό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, κίνηση με την οποία έδειξε ότι δεν είναι ικανοποιημένος ούτε από τον γενικό γραμματέα της Κ.Ο. Ιωάννη Μπούγα, ούτε από τον Γιώργο Μυλωνάκη.

H συντριπτική πλειονότητα της Κ.Ο. έχει κηρύξει λευκή απεργία

Οι εξηγήσεις στο γιατί κατέφυγε στην Ντόρα και γιατί η Ντόρα δέχτηκε, είναι οι εξής: Επειδή η Ντόρα είναι η μόνη που έχει το κύρος να πείθει τους βουλευτές και να συμμαζέψει την κατάσταση πριν φτάσει στο μη περαιτέρω, καθώς η συντριπτική πλειονότητα της Κ.Ο. έχει κηρύξει λευκή απεργία, δεν υποστηρίζει το κυβερνητικό έργο, αποφεύγει να λαμβάνει τον λόγο στις αμφισβητούμενες μεταρρυθμίσεις και αποφεύγει να εμφανίζεται στα τηλεοπτικά παράθυρα.

Ο πρωθυπουργός αποφάσισε την ενεργοποίηση της Ντόρας μετά την τελευταία συνεδρίαση της Κ.Ο., όταν έγινε αποδέκτης διαμαρτυριών για την επιβολή απαγόρευσης άσκησης κοινοβουλευτικού ελέγχου από βουλευτές σε υπουργούς και για την κατάθεση τροπολογιών, που καλούνται να τις ψηφίζουν ξαφνικά, χωρίς να ξέρουν ποιους αφορούν, ποιους βλάπτουν και ποιους ωφελούν. Αν θα τα καταφέρει η Ντόρα είναι άγνωστο, καθώς η σοβούσα κρίση μάλλον την ξεπερνάει και μόνο ο πρωθυπουργός μπορεί να την αποτρέψει.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με ανάρτηση του πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου Ευάγγελου Αντώναρου, συναντήθηκαν προσφάτως επτά βουλευτές της Ν.Δ. και συζήτησαν για τρεισήμισι ώρες πολλά θέματα, κυρίως όμως την κατάσταση στην κυβέρνηση και στο κόμμα. Μίλησαν με μελανά χρώματα για τις αντιδράσεις του κόσμου από τις αποτυχημένες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, τη φτώχεια, που εξαπλώνεται γρήγορα, και αναρωτήθηκαν «πού πάμε».

Η κρυφή μάζωξη δείχνει ότι τα πράγματα σφίγγουν για τον πρωθυπουργό…

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail