Άνοιξε οριστικά ο δρόμος για τον Χάφταρ: Τελικά θα είναι υποψήφιος πρόεδρος της Λιβύης

Freepen.gr - Τη Δευτέρα, το Εφετείο της Τρίπολης ακύρωσε την απόφαση του Δικαστηρίου Al-Zawiya που ακυρώνει την προεδρική υποψηφιότητα του Διοικητή του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA), Στρατάρχη Khalifa Haftar και τον επανέφερε ως υποψήφιο.

Η απόφαση έρχεται μια εβδομάδα αφότου το Πρωτοδικείο Al-Zawiya έκανε δεκτή την έφεση που κατατέθηκε κατά της υποψηφιότητας του Χάφταρ. Είχε αποφασίσει να τον αποκλείσει από τη λίστα των υποψηφίων για τις εκλογές της 24ης Δεκεμβρίου.

Το Νοέμβριο, το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο της Λιβύης αποφάσισε ότι οι προσφυγές κατά των υποψηφίων μπορούν να υποβληθούν μόνο στην περιοχή στην οποία έχουν υποβάλει αίτηση.

Σε σχετικό πλαίσιο, το Εφετείο της Sebha εξέδωσε τελική απόφαση υπέρ του Saif Al-Islam Gaddafi, σχετικά με την έφεση που υπέβαλε εναντίον του η Ανώτατη Εθνική Εκλογική Επιτροπή της Λιβύης (HNEC).

Το δικαστήριο διέταξε την HNEC να τον επαναφέρει στον τελικό κατάλογο των υποψηφίων για τις επερχόμενες Προεδρικές εκλογές.

Ο πρώτος γύρος ψηφοφορίας έχει προγραμματιστεί για τις 24 Δεκεμβρίου, αν και ορισμένα διχαστικά ζητήματα δεν έχουν ακόμη επιλυθεί.

Ο τελικός κατάλογος των υποψηφίων για τις εκλογές δεν έχει ακόμη δημοσιευθεί. Αυτό έρχεται εν μέσω μιας χαοτικής διαδικασίας προσφυγών αφού η HNEC απέκλεισε αρχικά 25 από τους 98 υποψηφίους που εγγράφηκαν.

* με πληροφορίες από libyareview.com

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail