Ο Λοβέρδος έφερε αναταράξεις στη ΝΔ

Τα παιχνίδια Εξουσίας των ΜΜΕ…


Του Παναγιώτη Αποστόλου
Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

Στην Πατρίδα μας κάποτε, τα Μέσα Ενημέρωσης ήταν σχετικά ανεξάρτητα. Εκείνη, την όχι και τόσο μακρινή εποχή, υπήρχε ο πρωινός και απογευματινός Τύπος (εφημερίδες) και η κρατική ραδιοφωνία και τηλεόραση. Που βέβαια οι εφημερίδες στήριζαν κόμματα της εποχής, ή το κρατικό ραδιόφωνο και η τηλεόραση είχαν κυβερνητική απόκλιση, ωστόσο δεν ήταν 100% πληρωμένα όργανα μεγάλων οικονομικών συμφερόντων και οι δημοσιογράφοι τους δεν μετέτρεπαν το μαύρο σε άσπρο. Γι΄ αυτό επικρατούσε η άποψη στην ελληνική κοινωνία, πως ο Τύπος μπορούσε να κατεβάζει και να ανεβάζει κυβερνήσεις, από την στιγμή που δεν υπήρχε πλήρης ταύτιση με την Εξουσία.

Είχε επίσης κατ΄ ελάχιστον, ο λαός μας εμπιστοσύνη στο κρατικό ραδιόφωνο και την τηλεόραση, γι΄ αυτόν τον λόγο, όταν ήθελα να στηρίξει μια είδηση, έλεγε: “το άκουσα στις ειδήσεις”.

Όμως με τη δημιουργία του ιδιωτικού ραδιοφώνου και της ιδιωτικής τηλεόρασης, μετατράπηκε η ευχή σε κατάρα. Ευχή, γιατί θεώρησε ο λαός μας, πως η πολυφωνία θα ενισχύσει τη Δημοκρατία στην χώρα μας, και κατάρα γιατί αυτά τα Μέσα αγοράστηκαν κατά το πλείστον, από επιχειρηματικά μεγάλα τραστ και οι δημοσιογράφοι τους εκμαυλίστηκαν από τους ιδιοκτήτες αυτών των Μέσων, δηλαδή έγιναν όργανα αυτών των επιχειρηματικών ιδιωτικών οικονομικών και πολιτικών συμφερόντων.

Το ίδιο βέβαια ισχύει και για τις περισσότερες εφημερίδες, που ανήκουν σε αυτούς τους επιχειρηματικούς Ομίλους.

Τα τελευταία χρόνια όμως, και ειδικότερα μετά το 2016, όταν δηλαδή η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ παραχώρησε τις πέντε τηλεοπτικές άδειες πανελλήνιας εμβέλειας σε αυτά τα επιχειρηματικά τραστ, η κατάσταση ξέφυγε τελείως.

Οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι σε αυτά τα επιχειρηματικά τραστ, τις περισσότερες φορές παραπληροφορούν τον ελληνικό λαό, αντί να τον ενημερώνουν αμερόληπτα περί των τεκταινόμενων στην χώρα.

Αποκρύπτουν πραγματικές και ουσιαστικές ειδήσεις, από τη στιγμή που δεν εξυπηρετούν τα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα του εργοδότη τους. Η παραπληροφόρηση και η προπαγάνδα πάει σύννεφο, γι΄ αυτό άλλωστε και οι εφημερίδες έχουν χάσει περί το 70% του αναγνωστικού τους κοινού και τα ραδιόφωνα και οι τηλεοράσεις εισπράττουν την αδιαφορία των Ελλήνων, με την ακρόαση και την τηλεθέαση να βρίσκονται στα τάρταρα.


Χειραγωγημένες δημοσκοπήσεις και μηνύματα των εσωκομματικών εκλογών στο ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ…

Όμως αποδείχτηκε εκ του αποτελέσματος, ότι αυτά τα Μέσα χειραγώγησαν και τις δημοσκοπήσεις που διενεργήθηκαν για τις εσωκομματικές εκλογές, εκλογής προέδρου στο ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ.

Έτσι επιβεβαιώθηκα, που πολλές φορές κατά το παρελθόν έχω γράψει και έχω πει δημόσια, πως δεν εμπιστεύομαι το αποτέλεσμα των δημοσκοπήσεων, που διενεργούν οι πέντε Συστημικοί τηλεοπτικοί σταθμοί, από τη στιγμή που τα τελευταία χρόνια έχουν πέσει παταγωδώς έξω.

Το ίδιο ακριβώς συνέβη και στις δημοσκοπήσεις που διενεργήθηκαν της εκλογής προέδρου στο ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ.

Στις οποίες εμφανιζόταν ως νικητής ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο οποίος τελικά ήρθε τρίτος και αποκλεισμένος από τη διεκδίκηση της αρχηγίας του Κινήματος.

Αλλά η παραπληροφόρησή τους συνεχίστηκε και είχε βαθιά στοιχεία προπαγάνδας, αφού θεώρησαν αυτά τα Μέσα ως απρόβλεπτη τη συμμετοχή των συμμετεχόντων πολιτών που άγγιξαν τις 270 χιλιάδες στις κάλπες της Κυριακής 5 Δεκεμβρίου 2021. Μίλησαν μάλιστα, για συμμετοχή ρεκόρ. Όμως είναι έτσι; Από την στιγμή που στις τελευταίες εκλογές του Ιουλίου 2019 ψήφισαν το ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ 458 χιλιάδες;

Έχει λογική εξήγηση αυτή η κραυγαλέα διαφορά, που την γνωρίζουν τα Μέσα, αλλά δεν θέλουν να την αποκαλύψουν στον ελληνικό λαό, γιατί δεν εξυπηρετεί τα επιχειρηματικά οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα των ιδιοκτητών αυτών των Μέσων; Ναι θα έλεγα. Έχει και παραέχει.

Κατά πρώτον αποδεικνύεται, πως υπήρξε αποστροφή ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ και οι οποίοι δεν τσίμπησαν στο αφήγημα της επανασύστασης του πάλαι ποτέ κραταιού ΠΑΣΟΚ, αφού θεωρούν ότι το Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου έχει εκπνεύσει και από τη στιγμή που έγινε ουρά του Συστήματος Εξουσίας δεν μπορεί να εμπνεύσει εκ νέου. Δεν έχει ιδεολογία, δεν έχει οράματα, δεν μπορεί να λύσει σημερινά προβλήματα του λαού μας, αφού συμπορεύεται σε λογική με τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το δεύτερο μήνυμα ήλθε από εκείνους που προσήλθαν στην κάλπη και ψήφισαν, ή καλύτερα καταψήφισαν τον πρώην Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και Πρωθυπουργό της χώρας Γιώργο Παπανδρέου, αλλά και τον πρώην Υπουργό του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Λοβέρδο, οι οποίοι έχουν τεράστιες ευθύνες για την σημερινή κατάσταση του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ, αλλά και της οικονομικής εξαθλίωσης που βιώνει στο πετσί του ελληνικός λαός.


Δεν καταψηφίστηκε μόνο ο ΓΑΠ και ο Λοβέρδος, αλλά και ο Μητσοτάκης και ο Σαμαράς

Είχα επισημάνει ότι το ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ θα είναι ο ρυθμιστής των ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων, αφού η εκλογή Προέδρου στο Κίνημα ενδιέφερε, τόσο τη ΝΔ, όσο και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Και είχα προβεί την Τρίτη, δυο 24ωρα μετά το κλείσιμο της κάλπης, στην παρακάτω πολιτική ανάλυση:

Ποιος δεν γνωρίζει, ότι ο “πόλεμος” Μητσοτάκη – Σαμαρά κρατάει δεκαετίες τώρα. Όταν όλοι γνωρίζουν, πως ο Αντώνης Σαμαράς έριξε την κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη το “βρώμικο” ΄93. Όταν η Ντόρα Μπακογιάννη “πριόνιζε” τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά επειδή της στέρησε την πρωθυπουργία και για την οποία την προόριζε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Όταν σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς είναι απέναντι από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίο απειλεί με πτώση της κυβέρνησής του, αν φέρει για ψήφιση στη Βουλή τα τρία Μνημόνια συνεργασίας με τα Σκόπια, όπου νομιμοποιείται απόλυτα η ενδοτική “Συμφωνία των Πρεσπών”.

Ωστόσο, οι εσωκομματικές διαδικασίες ανάδειξης αρχηγού στο ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ, σήμαναν – πρόσκαιρη; – ανακωχή στα δυο “πολεμικά στρατόπεδα” της ΝΔ. Αφού εκλεκτός και των δυο ήταν ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Για μεν τον Πρωθυπουργό, εξυπηρετούσε τα σχέδιά του η εκλογή Ανδρέα Λοβέρδου στην αρχηγία του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ, αφού ευχαρίστως ο Ανδρέας Λοβέρδος θα συμμετείχε στην επόμενη συμμαχική κυβέρνηση ΝΔ – ΚΙΝΑΛ, προκειμένου ο σημερινός Πρωθυπουργός να συνεχίσει την μακροημέρευσή του στην Εξουσία, για δε τον πρώην Πρωθυπουργό, εξυπηρετούσε η εκλογή του Ανδρέα Λοβέρδου, γιατί τους ενώνει το “όνομα Novartis”, το οποίο όπως μαθαίνω από δεξιά-αριστερά, το χειρίζεται άριστα ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης. Ο οποίος αυτή την στιγμή δείχνει να είναι πιο Μητσοτάκης από τον Μητσοτάκη, αλλά ποιος μπορεί να του έχει εμπιστοσύνη; Αφού όπως λένε οι “κακές” γλώσσες, διατηρεί άριστες υπόγειες σχέσεις με τον Αντώνη Σαμαρά.

Άλλωστε, για ρωτήστε τον πρώην αρχηγό του στον ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη, μπορεί να του έχει κάποιος εμπιστοσύνη, από τη στιγμή που η Εξουσιολαγνεία του χτυπάει κόκκινο;

Έτσι ο Άδωνις Γεωργιάδης “δούλευε” για την εκλογή Ανδρέα Λοβέρδου προς εξυπηρέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και προς εξυπηρέτηση του Αντώνη Σαμαρά. Δηλαδή, μονά – ζυγά δικά του. Αφού η ιστορία έχει αποδείξει πως είναι καλός πολιτικός ακροβάτης και μέχρι σήμερα έχει δικαιωθεί.

Αλλά και ο Αντώνης Σαμαράς “έπαιξε όλα τα λεφτά του” στην εκλογή Ανδρέα Λοβέρδου, προκειμένου να μπορεί να “ενοχλεί” – όπως ενδεχομένως πίστευε – τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Γι΄ αυτό βούιξαν τα τηλέφωνα στην Μεσσηνία και όχι μόνο.

Όμως οι ψηφοφόροι του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ έστειλαν στην λήθη τον Ανδρέα Λοβέρδο. Και επί της ουσίας είχαμε ήττα των Μητσοτάκη-Σαμαρά. Οι οποίοι δεν αντιλαμβάνονται ότι και ο δικός τους κομματικός στρατός, πέραν της κοινωνίας, δεν πειθαρχεί πλέον στα κελεύσματά τους, αφού αντιλαμβάνεται ότι οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια τη ΝΔ στην αφάνεια, σύμφωνα και με τον πολιτικό αφανισμό του πάλαι ποτέ κραταιού ΠΑΣΟΚ. Ειδικότερα δε για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η μη εκλογή του Ανδρέα Λοβέρδου, ενισχύει την άποψη πως οι λόγοι αναβολής του Συνεδρίου της ΝΔ, δεν έχει να κάνει με τον Covid-19, αλλά με την γενικευμένη κατακραυγή της ελληνικής κοινωνίας απέναντί του.

Αλλά δεν έχασαν μόνο οι Μητσοτάκης-Σαμαράς από τις εσωκομματικές διαδικασίες στο ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ, έχασε και ο Αλέξης Τσίπρας με τον ΣΥΡΙΖΑ, από τη στιγμή που ο “δικός” τους – όπως έλεγαν – ΓΑΠ βγήκε δεύτερος και καταϊδρωμένος.

Και τώρα, δηλαδή αυτήν την εβδομάδα, θα έχουμε “μάχη χαρακωμάτων”. Με πιθανή παρέμβαση πολιτικών εσωτερικών αλλά και εξωθεσμικών παραγόντων, με πιθανή παρέμβαση μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων, προκειμένου να μην βγει ο απρόβλεπτος Νίκος Ανδρουλάκης.


Το Σύστημα του εσωτερικού, αλλά και της Γερμανίας στηρίζει Ανδρουλάκη…

Όμως ο απρόβλεπτος Νίκος Ανδρουλάκης και μέχρι χθες μόνος από στήριξη επιχειρηματικών οικονομικών και πολιτικών συμφερόντων των Media, ξαφνικά μετά το μήνυμα που έστειλαν οι ψηφοφόροι του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ μέσω της κάλπης, αγαπήθηκε ξαφνικά.

Έτσι, όπως με ενημέρωσαν, συγκεκριμένος επιχειρηματικός μιντιακός όμιλος, που συνεχώς μεγαλώνει, έπαιξε σημαντικό ρόλο στην δήλωση του Ανδρέα Λοβέρδου, λίγες ώρες μετά τις εσωκομματικές εκλογές της Κυριακής:

«Δηλώνω ότι αυτονόητα σέβομαι την πλειοψηφία της 5ης Δεκεμβρίου και πως στις εκλογές της Κυριακής 12 Δεκεμβρίου θα ψηφίσω τον Νίκο Ανδρουλάκη, με την επισήμανση, ότι έως την ανακοίνωση της παρούσας δήλωσης δεν είχα την παραμικρή επικοινωνία μαζί του».

Βέβαια για τα περί μη επικοινωνίας, αν θέλουμε τα πιστεύουμε.

Η παραπάνω στήριξη του Νίκου Ανδρουλάκη από τον Ανδρέα Λοβέρδο, που επί δυο χρόνια προετοιμαζόταν για την πρωτιά, εκνεύρισε τον Γιώργο Παπανδρέου και ο οποίος μιλώντας στον ΣΚΑΙ, αμφισβήτησε εντόνως ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης εκπροσωπεί ένα ανανεωτικό πνεύμα:

«…χρειαζόμαστε ανανέωση. Νομίζω όλοι είμαστε υπέρ της ανανέωσης αλλά η ανανέωση δεν είναι απλά ηλικιακό θέμα. Πρέπει να μπορούμε να χτυπήσουμε στεγανά, τα οποία δεν αφήνουν κομμάτια του ελληνικού λαού, κομμάτια της κοινωνίας να έχουν ουσιαστικό ρόλο…».

Δεν δίστασε ακόμη να τον κατηγορήσει για παλαιοκομματισμό, χρεώνοντάς του και πολιτικές αστοχίες ως Γ.Γ του Κινήματος, την επομένη από την κρατική τηλεόραση, όπου εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά του Νίκου Ανδρουλάκη.

Στην οποία αναφέρθηκε σε παρασκηνιακές διαβουλεύσεις και διορισμούς με πελατειακά κριτήρια κατά τη συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου το 2012. Τονίζοντας επίσης, ότι ο κ. Ανδρουλάκης ως γραμματέας του ΠΑΣΟΚ “μοίραζε καρέκλες” σε συμφωνία με τον τότε Γ.Γ. της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέα Παπαμιμίκο. Την ίδια ακριβώς ώρα που ζητούσαν από τον ελληνικό λαό να κάνει θυσίες».

Βέβαια αυτή η επίθεση του Γιώργου Παπανδρέου δεν μπορεί να είναι τυχαία. Αφού διαπίστωσε την απόλυτη στήριξη της ΝΔ και του μιντιακού κατεστημένου στην εκλογή του Ανδρέα Λοβέρδου. Και τώρα που ατύχησαν στην επιλογή τους, ενισχύουν τον λιγότερο δυνατό πολιτικά Νίκο Ανδρουλάκη, γιατί μάλλον τον θεωρούν του χεριού τους.

Για την επόμενη ημέρα της συγκυβέρνησης ΝΔ με το ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ.

Αφού ο Νίκος Ανδρουλάκης ανήκει στον νέο γερμανικό πόλο επιρροής και ως εκ τούτου υποστηρίζεται και από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, την Άννα Διαμαντοπούλου και άλλα μετά-ανδρεϊκά λιμά του Κινήματος, που τα έχουν βρει με τη ΝΔ και θα παίξουν ρόλο στην περαιτέρω μετάλλαξη της ΝΔ.


Η νίκη Ανδρουλάκη αποδεσμεύει πολιτικές δυνάμεις…

Αυτή η “μάχη χαρακωμάτων” στο ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ σηματοδοτεί τη διάλυσή του. Που μπορεί η Φώφη Γεννηματά να μην εκτίναξε τα ποσοστά του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ στα χρόνια που ήταν Πρόεδρος του Κινήματος, όμως κρατούσε το πράσινο στρατόπεδο ενωμένο. Ο θάνατός της φρονώ, πως σηματοδότησε την ολοσχερή διάλυση του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ. Αυτή η διάλυση θα επισπευσθεί κατά την άποψή μου, εάν νικητής της εσωκομματικής διαδικασίας εκλογής Προέδρου στο ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ θα είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Σε αυτήν την περίπτωση φρονώ, ότι θα αποδεσμευθούν ισχυρές δυνάμεις του Κινήματος, που θα συμπορευθούν με άλλες πολιτικές δυνάμεις, που δεν έχουν ακόμη “ανακοινωθεί δημόσια”, γιατί ο σχεδιασμός απαιτεί μυστικότητα, μεθοδικότητα και σοβαρότητα.

Οι πολιτικές εξελίξεις, όπως λέγω επανειλημμένως, είναι ραγδαίες και ενδεχομένως να φέρουν αυτό που ποθεί σημαντικό μέρος του λαού μας, το οποίο αποστρέφεται μετά βδελυγμίας τη ΝΔ, το ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ..
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail