Η Τουρκία διαπραγματεύεται εταιρική σχέση αμυντικής βιομηχανίας με το Αζερμπαϊτζάν και το Πακιστάν

Freepen.gr - Η Τουρκία διαπραγματεύεται μια εταιρική σχέση με το Αζερμπαϊτζάν και το Πακιστάν στην αμυντική βιομηχανία, δήλωσε την Παρασκευή ο επικεφαλής της Προεδρίας Αμυντικών Βιομηχανιών (SSB) της χώρας İsmail Demir σε συνέντευξή του στο CNN Türk.

Η Τουρκία τα τελευταία χρόνια επιδιώκει να επεκτείνει την εγχώρια αμυντική της βιομηχανία μέσω εξαγωγικών συμφωνιών, με τα τοπικά drones να αποδεικνύονται ιδιαίτερα δημοφιλή στους ξένους αγοραστές καθώς συχνά έρχονται με λιγότερες προϋποθέσεις χρήσης.

«Οι πόρτες μας είναι ανοιχτές για συνεργασία με χώρες όπως το Αζερμπαϊτζάν και το Πακιστάν και προτείνουμε να ενώσουμε τις προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση», δήλωσε ο Ντεμίρ στο CNN Türk.

«Θα συνεχίσουμε να κάνουμε ορισμένα βήματα για να συνεργαστούμε με αυτές τις χώρες, γιατί οι πόροι μιας χώρας μπορεί να μην επαρκούν για την υλοποίηση τεράστιων έργων», είπε. «Φυσικά, κάθε χώρα έχει τις δικές της δεξιότητες και ικανότητες και είναι πολύ σημαντικό να συνδυάσουμε αυτές τις ικανότητες».

Την τελευταία δεκαετία η τουρκική αμυντική βιομηχανία εξήγαγε 228 προϊόντα σε 170 χώρες, δήλωσε ο Ντεμίρ σε συνέδριο στις 5 Δεκεμβρίου.

Η Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν είναι στενοί πολιτικοί σύμμαχοι που μοιράζονται πολιτιστικούς και ιστορικούς δεσμούς και έχουν ισχυρές διμερείς αμυντικές σχέσεις. Τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη βοήθησαν τη χώρα στον αγώνα της με τις αρμενικές δυνάμεις στην αμφισβητούμενη περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Η στρατιωτική συνεργασία μεταξύ Τουρκίας και Πακιστάν έχει επίσης αυξηθεί πρόσφατα. Η σχέση ενισχύθηκε από μια σειρά συμφωνιών όπλων, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων κορβετών MİLGEM και 30 ελικοπτέρων T129 ATAK, καθιστώντας την Τουρκία την τέταρτη μεγαλύτερη πηγή στρατιωτικού εξοπλισμού του Πακιστάν.

Οι τρεις χώρες έχουν έρθει πιο κοντά στη διπλωματική αρένα, συμπεριλαμβανομένων πολλών συνόδων κορυφής στις οποίες συμμετέχουν υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι και έχουν εκδώσει κοινές δηλώσεις υποστηρίζοντας η μία την άλλη σε επίμαχα ζητήματα όπως το Κασμίρ και το Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

* πληροφορίες ahval

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail